Anslut dig till vårt nätverk!

Antarktis

Antarktis möte chans att tina motstånd mot skydd mot södra oceanen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Det 40: e årliga mötet i Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) och dess 26 medlemmar kommer att träffas från den 18 oktober för att bland annat diskutera tre storskaliga havsskyddsförslag i östra Antarktis, Weddellhavet och Antarktiska halvön.

Genom att skydda dessa områden skyddas nästan 4 miljoner kvadratkilometer extra från mänskliga aktiviteter, vilket ger en kritisk tillflyktsort för fantastiska vilda djur, såsom valar, sälar, pingviner och krill i ytterligare 1% av det globala havet.

Under hela året har den offentliga kampanjen #CallonCCAMLR, som stöds av Antarctica2020 och dess NGO -partners, byggt fart på behovet av världsledare för att skydda Antarktis södra hav. Med stöd från nästan 1.5 miljoner människor världen över som undertecknat en framställning som uppmanar till skydd av detta viktiga havsområde har engagemang på hög nivå ökat, med politiska ledare från Frankrike, EU, Tyskland och Spanien som fått denna brådskande offentliga uppmaning till handling.

"Återigen reser människor upp för att rädda den isiga grunden på vår planet och våra röster hörs av viktiga beslutsfattare," sade Philippe Cousteau, havsaktivist och sonson till den legendariska havsutforskaren Jacques Cousteau.

Vid ett högt antarktiskt evenemang på hög nivå i Madrid framhöll John Kerry, USA: s presidents särskilda sändebud för klimat, också att det för närvarande finns ett ögonblick av diplomatisk "mognad" för att göra framsteg.

”Med tanke på hur allvarliga klimat- och biologiska mångfaldskriserna är kommer detta CCAMLR -möte att vara ett viktigt test av ländernas engagemang för multilateralism. Vetenskapen är otvetydig.

Länder måste lägga åt sidan politiska skillnader och arbeta nära för att komma överens om att snabbt skydda denna sista vildmark. ” Nämnda Geneviève Pons, generaldirektör och Europas vice ordförande Jacques Delors och Antarctica 2020 medordförande.

Annons

Regionen genomgår dramatiska förändringar från uppvärmningstemperaturer och smältande is, och driver den närmare flera tipppunkter med potentiellt katastrofala globala konsekvenser för mänskligheten och biologisk mångfald. 

"Antarktis är vår granne. Var du än befinner dig i världen kommer du att påverkas av vad som händer där nere, varför det är viktigt att vi lyser upp vikten av dess skydd för vår planet och vårt hav. ” sa Lewis Pugh, uthållighetssimmare, UN Patron of the Oceans och Antarctica 2020 mästare.

För närvarande stöder nästan alla CCAMLR: s medlemmar ytterligare skydd. Endast Rysslands och Kinas stöd behövs för att få den konsensus som krävs för att beteckna dessa marina skyddade områden.

"Detta är en mycket tydlig signal för ledare att fortsätta använda sin diplomatiska och ekonomiska styrka och intensifiera sina ansträngningar för att säkra den största akten för havsskydd i historien," sade Pascal Lamy, ordförande för Paris Peace Forum och Antarctica 2020 medordförande.

Anteckningar till redaktören

Antarktis 2020 är en grupp influencers från sport, politik, näringsliv, media och vetenskap som arbetar för att säkerställa ett fullständigt och effektivt skydd av Antarktis södra hav genom ett nätverk av effektiva marina skyddade områden i regionen. De stöds av Ocean Unite, The Pew Charitable Trusts och Antarctic and Southern Ocean Coalition.

Kampanjen #CallonCCAMLR är ett gemensamt initiativ av icke -statliga organisationer, inklusive Antarktis och södra havskoalitionen, Antarktis 2020, Ocean Unite, Only One, The Pew Charitable Trusts och SeaLegacy. De har samlat stöd från nästan 1.5 miljoner människor världen över för en petition som uppmanar världsledare att agera nu.

-Du har nu möjlighet Framställning efterlyser skydd mot Antarktis är ett samarbete av initiativ:

-        #CallonCCAMLR

-        Avaaz: Spara Antarktis vildmarkskampanj               

-        WeMove-kampanj för att rädda vildmarkens livsmiljöer för pingviner, valar och andra dyrbara arter

-Kommissionen för bevarande av levande resurser i Antarktis (CCAMLR) inrättades enligt Antarktisfördragssystemet för att bevara den biologiska mångfalden i södra oceanen. CCAMLR är en konsensusbaserad organisation som består av 26 medlemmar, inklusive EU och åtta av dess medlemsländer. CCAMLR: s mandat inkluderar fiskeförvaltning baserad på ekosystemet, skydd av Antarktis natur och skapandet av stora marina skyddade områden som gör att havet kan öka motståndskraften mot klimatförändringar.

- Det finns tre förslag för att skapa nya marina skyddade områden i södra oceanen.

 Östra Antarktis: 0.95 miljoner km2;

o Weddell Sea: 2.18 miljoner km2;

o Antarktishalvön: 0.65 miljoner km2.

- Det 40: e mötet i CCAMLR kommer att äga rum fram till 29 oktober 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend