Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

Kommissionen godkänner 1.6 miljoner euro österrikiska system för att stödja offentliga företag som är aktiva inom pool- och friskvårdssektorn i samband med coronavirusutbrottet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett österrikiskt program på 1.6 miljoner euro för att stödja offentliga företag som är verksamma inom pool- och hälsosektorn som drabbats av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den österrikiska regeringen var tvungen att genomföra för att begränsa spridningen av viruset. Åtgärden godkändes inom ramen för det statliga stödet Tillfälligt ramverk. Enligt ordningen kommer stödet att ha formen av direkta bidrag på upp till 400,000 XNUMX euro per stödmottagare.

Åtgärden kommer att vara öppen för offentligt ägda mikro-, små och medelstora företag som är verksamma i Salzburg-regionen och driver en termisk eller inomhuspool med bastu och/eller hälsoavdelning. Det offentliga stödet kommer att täcka en del av de fasta kostnaderna för dessa företag under perioder då de upplevt affärsstörningar på grund av de restriktioner som finns. Syftet med åtgärden är att mildra den plötsliga likviditetsbrist som dessa företag står inför på grund av coronavirusutbrottet.

Kommissionen fann att det österrikiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per stödmottagare; och (ii) kommer att beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel 107 b. EUF-fördraget och villkoren för den tillfälliga ramen. På denna grundval godkände kommissionen åtgärden enligt EU:s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att ta itu med de ekonomiska konsekvenserna av coronavirus-pandemin finns här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64490 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend