Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

En holländsk hackare skaffade så gott som alla österrikares personuppgifter, uppger polisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Polisen i Alpnationen Österrike sade på onsdagen (25 januari) att en holländsk hackare greps i november och hade erbjudit till försäljning nästan alla österrikiska medborgares fullständiga namn, adress och födelsedatum.

I maj 2020 erbjöd en anonym användare, som tros vara hackaren, uppgifterna på ett onlineforum. Han hävdade att uppgifterna var "det fullständiga namnet, könet, fullständiga adressen och födelsedatumet för förmodligen alla medborgare" i Österrike. Polisen uppgav också att de hade bekräftat uttalandets äkthet.

Enligt polisen innehöll troven nästan nio miljoner datamängder. Befolkningen i Österrike är ungefär 9.1 miljoner. Österrikisk polis uppgav att hackaren också hade "liknande datamängder" från Italien och Colombia, men lämnade inga ytterligare detaljer.

Österrikisk data kallas även registreringsdata. Grundläggande information som aktuell adress ska lämnas till myndigheter.

"Eftersom dessa uppgifter var fritt tillgängliga på Internet måste det absolut antas, helt eller delvis, att dessa registreringsuppgifter oåterkalleligt är i kriminella händer", sa polisen. De sa också att oidentifierade personer hade betalat för uppgifterna.

Österrikisk polis bekräftade att den misstänkte, 25 år gammal, greps i Amsterdam. Han var känd av internationell brottsbekämpning och utreds för närvarande av holländsk polis och rättsliga myndigheter. Uttalandet publicerades inte för att hämma utredningarna, enligt en talesperson.

Konsekvenserna av österrikarnas datasäkerhet förklarades inte av polisen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend