Anslut dig till vårt nätverk!

Azerbaijan

Republiken Azerbajdzjans president Ilham Aliyev talar om energievenemang

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det nionde ministermötet för rådgivande rådet för södra gaskorridoren och det första ministermötet för rådgivande rådet för grön energi pågår i Gulustanpalatset i Baku. Republiken Azerbajdzjans president Ilham Aliyev deltar i mötet och talade om händelsen.

Höga representanter för Europeiska kommissionen, Turkiet, Italien, USA, Storbritannien, Georgien, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Grekland, Albanien, Moldavien, Montenegro, Serbien, Ukraina och Kroatien deltar i evenemangen.

Energibolag som SOCAR, BP, BOTAS, TANAP, TAP, TPAO, TAQA, Bulgargaz EAD, Bulgartransgaz, ICGB, Fluxys, ROMGAZ SA, SACE, Desfa, TotalEnergies, FGSZ Ltd, SNAM, Uniper, Petronas, ACWA Power, Masdar, Fortescue, Future Industries, WindEurope, SolarPower Europe och finansiella institutioner som Världsbanken, International Finance Corporation, Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling, Europeiska investeringsbanken, Asian Infrastructure and Investment Bank, Asian Development Bank och andra institutioner deltar också i mötena.

Mötena kommer att fortsätta med plenarsessioner om "Southern Gas Corridor and Green Energy Ministerial Session", "Southern Gas Corridor: Expanding Affordable, Stable and Safe Natural Gas Supply" och "Green Energy: Delivery of Kaspiska havets vindenergi till europeiska energimarknader”.

Planen inkluderar också det första mötet i styrkommittén för genomförandet av "Avtalet om strategiskt partnerskap på området för grön energi mellan regeringarna i Azerbajdzjan, Georgien, Ungern och Rumänien" som en del av det rådgivande rådet

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend