Anslut dig till vårt nätverk!

Bangladesh

EU släpper 1 miljon euro i nödhjälp till människor som drabbats av brand i Rohingyas flyktingläger i Bangladesh

DELA MED SIG:

publicerade

on

Following the fire outbreak in a Rohingya refugee camp in Cox’s Bazar on 5 March, and its devastating consequences on people living in the most affected areas, the EU has released €1 million in emergency humanitarian assistance.

Finansieringen kommer att fokusera på skydd och stabilisering av sluttningar, reparation av skadade vatten- och sanitetsanläggningar, akuta hälsoinsatser och förebyggande av sjukdomsutbrott i lägret. 

Tack vare sitt redan pågående EU-finansierade katastrofberedskapsprogram kunde International Organization for Migration omedelbart sätta in räddningsteam vid brandens utbrott, för att stödja de drabbade samhällena och förhindra ytterligare skador.

Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič (avbildad) explained: “EU support has been essential to the immediate response to the widespread fire in the Cox’s Bazar refugee camp. Right after the outbreak, EU-supported emergency units and volunteers were deployed on the ground to contain the fire and prevent even more dramatic losses. This confirms once again that disaster preparedness can be lifesaving for local communities. With this additional funding, we will ensure that the most urgent shelter, health and sanitation needs of people living in the affected areas are met.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend