Anslut dig till vårt nätverk!

Bangladesh

EU släpper 1 miljon euro i nödhjälp till människor som drabbats av brand i Rohingyas flyktingläger i Bangladesh

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Efter brandutbrottet i ett rohingya-flyktingläger i Cox's Bazar den 5 mars, och dess förödande konsekvenser för människor som bor i de mest drabbade områdena, har EU frigjort 1 miljon euro i humanitärt akut bistånd.

Finansieringen kommer att fokusera på skydd och stabilisering av sluttningar, reparation av skadade vatten- och sanitetsanläggningar, akuta hälsoinsatser och förebyggande av sjukdomsutbrott i lägret. 

Tack vare sitt redan pågående EU-finansierade katastrofberedskapsprogram kunde International Organization for Migration omedelbart sätta in räddningsteam vid brandens utbrott, för att stödja de drabbade samhällena och förhindra ytterligare skador.

Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič (avbildad) förklarade: "EU-stöd har varit avgörande för det omedelbara svaret på den omfattande branden i flyktinglägret Cox's Bazar. Direkt efter utbrottet sattes EU-stödda räddningsenheter och volontärer ut på marken för att begränsa branden och förhindra ännu mer dramatiska förluster. Detta bekräftar än en gång att katastrofberedskap kan vara livräddande för lokalsamhällen. Med denna extra finansiering kommer vi att säkerställa att de mest akuta behoven av skydd, hälsa och sanitet för människor som bor i de drabbade områdena tillgodoses."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend