Anslut dig till vårt nätverk!

Bangladesh

ERD-sekreteraren träffar EIB:s vice ordförande i Luxemburg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sekreterare, avdelningen för ekonomiska relationer (ERD), Bangladeshs regering, Md. Shahriar Kader Siddiky träffade Nicola Beer, vice ordförande för Europeiska investeringsbanken (EIB) vid EIB:s högkvarter i Luxemburg i går (15 maj 2024). Mötet hölls i en mycket hjärtlig atmosfär där båda sidor diskuterade EIB:s pågående och möjliga framtida investeringar i Bangladesh. 

Nicola Beer, EIB:s vice ordförande hälsade Md. Shahriar Kader Siddiky, sekreterare, ERD välkommen

Vicepresident Beer välkomnade sekreterare Siddiki och hans delegation till EIB:s högkvarter och lovordade Bangladeshs imponerande sociologi-ekonomiska utveckling under premiärminister Sheikh Hasinas visionära och dynamiska ledning.

Hon mindes sitt möte med Bangladeshs premiärminister under EU:s första Global Gateway Forum i Bryssel i oktober 2023 när hon var vice ordförande i Europaparlamentet. Vicepresident Beer sa att Bangladesh är en av de största partnerna i EIB:s låne- och bidragsprogram längs Europeiska kommissionen, inklusive genom Global Gateway Initiative.

Annons

Under mötet tackade sekreterare Siddiki EIB för dess stadigt växande stöd till Bangladesh i dess utvecklingsresa. Han uttryckte Bangladeshs regerings vilja att ytterligare utöka sitt partnerskap med EIB och bad om dess stöd, särskilt inom områdena klimatförändringar, förnybar energi, hälsa inklusive vaccinforskning och utveckling, jordbruk, hållbar infrastruktur inklusive järnvägar, läderindustri och andra . Vicepresident Beer svarade positivt och sa att EIB också är angelägen om att bli en starkare partner till Bangladesh i dess utvecklingsinitiativ inklusive en smidig övergång av landets MUL-examen 2026.

Diskussionen omfattade också frågor om möjliga ramavtal, tillhandahållande av tekniskt bistånd till Bangladeshs regering och inledande av regelbundna institutionella samråd mellan de två sidorna. 

Sekreterare Siddiky bjöd in vicepresident Beer att besöka Bangladesh så snart hon ville. Vicepresident Beer sa att hon ser fram emot att besöka Bangladesh mycket snart. 

Sekreterare Siddiky åtföljdes av Uttam Kumar Karmaker, extra sekreterare, ERD, Mahbub Hassan Saleh, Bangladeshs ambassadör i Belgien, Luxemburg och Europeiska unionen, Md. Rejaul Islam, rådgivare och Md. Alamgir Hossain, förste sekreterare, Bangladeshs ambassad i Bryssel .

Mahbub Hassan Saleh, ambassadör tackade Nicola Beer, EIB:s vice ordförande för ett mycket produktivt möte

Vicepresident Nicola Beer åtföljdes av Nicole Birtsch, chef för vicepresidentens kansli, Katrin Bock, investeringsansvarig och Arundhati Pal, låneansvarig, Europeiska investeringsbanken.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend