Anslut dig till vårt nätverk!

Brasilien

Brasilien: EU släpper ut 1 miljon euro i katastroffonder för att stödja människor som drabbats av översvämningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU-kommissionen har anslagit 1 miljon euro i nödsituationer för att bemöta konsekvenserna av översvämningar i Brasilien. Under de senaste två månaderna har kraftiga regn drabbat flera brasilianska kommuner, särskilt i delstaterna Bahia och Minas Gerais, vilket resulterat i katastrofala konsekvenser för befolkningen och förlusten av hus, skolor och livsviktig infrastruktur. Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič sa: "Efter den oroande utvecklingen av de kraftiga regnen som drabbar Brasilien, tillhandahåller EU krismedel för den drabbade befolkningen. Tillsammans med våra humanitära partners på plats arbetar vi för att säkerställa ett snabbt svar för de utsatta människorna som står inför konsekvenserna av översvämningar, i synnerhet de som tvingats lämna sina hem till följd av katastrofen.” Denna finansiering syftar till att täcka akuta behov genom att tillhandahålla mat, dricksvatten, tak över huvudet och hushållsartiklar. Humanitära partner kommer också att stödja befolkningen med hälsovårdstjänster för att minska risken för sjukdomsutbrott.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend