Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Hur blev ägaren av post- och budtjänstföretaget minister för transport och kommunikation i Bulgarien?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Nikolay Sabev, som är ägare till det största privata post- och budtjänstföretaget i Bulgarien Econt, har blivit transport- och kommunikationsminister i den nya bulgariska regeringen. Posttjänstföretaget Econt är den största direkta konkurrenten till de statsägda bulgariska posterna.

Den statligt ägda postoperatören bulgariska tjänster är en del av transport- och kommunikationsministeriets tillgångar och transport- och kommunikationsministern är inte bara dess huvudman, utan har också 100 % direkt kontroll över arbetet i Bulgariens nationella postverk. .

Bulgariska advokater påpekar att fakta försätter ministern i en skarp intressekonflikt och frågar vems intressen Sabev kommer att försvara - de nationella postväsendenas eller hans företags intressen? Utöver detta minns de det gamla bulgariska ordspråket, som säger "det är som att sätta en räv i hönshuset".

Det är också intressant att Nikolay Sabev gjorde rekordstora ekonomiska donationer för valkampanjen för partiet "We continue the Change", vars kandidat till MP han var.

Annons

Den första donationen på 100,000 50,000 BGN (XNUMX XNUMX €) gjordes bokstavligen dagar efter att en av partiets ledare och nuvarande premiärminister Kiril Petkov offentligt meddelade på tv att Sabev var partiets nominering till transport- och kommunikationsminister.

Den andra donationen på 210,000 105,000 BGN (XNUMX XNUMX €) gjordes återigen dagar efter att Sabev nominerades till framtida minister av Kiril Petkov, och det är redan den största donationen i Bulgariens historia för en politisk valkampanj.

Analytiker i landet beskriver att sådana handlingar väcker rimliga tvivel om Nikolay Sabev hade köpt sin ministerpost genom betalningar till det parti som grundades av premiärminister Kiril Petkov och finansminister Assen Vassilev.

Annons

Nikolay Sabev tog examen Naval Academy i Varna och University of National and World Economy i Sofia. Hans professionella karriär inom den privata sektorn började 1993, och innan dess var han kommersiell direktör på det statliga företaget "Bulgarian River Shipping". Han är sammanställaren av läroboken "För båtmästare på Donau".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons
Annons
Annons

trend