Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Korruptionsskandal i Bulgariens president Rumen Radevs andra interimsregering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den bulgariska kommissionen för bekämpning av korruption och förverkande av olagliga tillgångar har överfört allt material från en inspektion som genomförts vid Bulgariens hälsoministerium till åklagarmyndigheten. Ämnet för kommissionens inspektion för att motverka korruption var affären om köp av snabba antigentester för elever i Bulgarien. Inspektionen fann uppgifter om begångna brott av korruption.

I kärnan av inspektionen av den bulgariska antikorruptionskommissionen är hälsominister Stoycho Katsarov. Han valdes och utnämndes till minister i de två interimsregeringarna för den proryssiske Bulgariens president Rumen Radev. Utredningen av transaktionen med antigentester startade den 9 december förra året efter mediarapporter och publikationer om allvarliga oegentligheter i urvalet av entreprenörer som begåtts av minister Stoycho Katsarovs team. Den avskedade i slutet av mandatperioden för den tillfälliga regeringens biträdande hälsominister Dimitar Petrov gjorde också anklagelser om oegentligheter i upphandlingsförfarandet.

Under inspektionen begärdes dokument från utbildningsministeriet och hälsoministeriet och alla deltagare i förfarandena förhördes. Anti-korruptionskommissionen konstaterade att vissa kommersiella företag tolererades och vissa leveranser försenades, vilket ledde till att vissa företag gynnades och detta ledde till att hälsoministeriets budget påverkades negativt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend