Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

"När smurfarna möter Monkey King"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

"When the Smurfs meet Monkey King" är en konstutställning för barn som firar 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien.

Den framgångsrika konstutställningen som firade 50-årsjubileet av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien i La Louvière, surrealismens födelseplats i Belgien som avslutades den 24 oktober gav möjlighet till nästan 300 lokala låg- och mellanstadieelever på bara en vecka att skildra deras vision om vänskap mellan Kina och Belgien.

Den 17 oktober, under invigningsceremonin, deltog Françoise Ghiot, Laurent Wimlot, rådmän i La Louvière, och deras gäster från Kina och Belgien i evenemanget. Rådgivare Yang Qing, hustru till den kinesiska ambassadören i Belgien, spelade också in en video för invigningen av evenemanget.

Rådgivare Yang Qing sa i sitt tal att hon beundrade utställningen i La Louvière. Med hjälp av rent och oskyldigt konstnärligt perspektiv, extraordinär kreativitet och fantasi har barnen väl definierat de kulturella elementen i båda länderna. När de firar 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien med barnögon, uppriktiga känslor, har dessa framtida vänskapsambassadörer uttryckt sina visioner om en bättre framtida samarbete mellan de två nationerna.

Annons

Ghiot sa i sitt tal att hon var mycket glad med anledning av 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien för att se barnmålningar från Kina. Konstutställningen öppnade ett takfönster för konstnärligt utbyte för lokala barn.

Denna barnkonstutställning kurerades gemensamt av staden La Louvière, Nardone Gallery och Yellow Vitamines. Genom LPGA (Little Painter Global International Art Exhibition), som täcker 40 städer och 500 estetiska utbildningsinstitutioner i Kina, samlades 5000 barns arbete in och 200 valdes slutligen ut för att fokusera på Belgien. Med oskyldig hjälp av barnpenslar, fantasi och förståelse var konst och kultur ett idealiskt medium för att förstå skillnader och stärka bandet mellan Kina och Belgien.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons
Annons

trend