Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Vinter-OS i Peking: Sport är inte politik

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det är fortfarande två månader kvar till vinter-OS i Peking 2022. Under det senaste året eller så har ämnen som mänskliga rättigheter och etniska minoriteter resulterat i kraftig kritik av Kina (Peking).

USA har nyligen aviserat en diplomatisk bojkott av vinter-OS, och vissa etniska minoritetsgrupper i exil lanserar ständigt demonstrationer, som den tibetanska filmskaparen Dhondup Wangchen och andra som lobbar i Europa för att motsätta sig vinter-OS i Peking.

Även om oppositionens röst alltid har varit närvarande, tror andra att den allmänna internationella opinionen fortfarande stöder och ser fram emot detta storslagna evenemang. Den här videon hör rösterna från européer som motsätter sig en bojkott av vinter-OS i Peking 2022.

Dela den här artikeln:

Trend