Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Uygur-idrottare tänder den olympiska lågan under öppningsceremonin för vinter-OS i Peking 2022

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Fackelbärarna Dinigeer Yilamujiang (L) och Zhao Jiawen höjer den olympiska facklan i den olympiska kitteln under öppningsceremonin för de olympiska vinterspelen i Peking 2022 på Nationalstadion i Peking, Kinas huvudstad, den 4 februari 2022. (Xinhua/Liu Xu)

Dinigeer Yilamujiang, en kvinnlig längdskidåkare, och Zhao Jiawen, en manlig nordisk kombinerad idrottare, båda födda på 2000-talet, placerade tillsammans Peking 2022-facklan i hjärtat av en snöflinga som sedan restes upp och hängdes upp över Fågelboet för att symboliserar starten på de olympiska vinterspelen i Peking 2022 på fredag.

Dinigeer Yilamujiang, född i Altay, den autonoma regionen Xinjiang Uygur i nordvästra Kina, lärde sig att åka skidor under sina tidigare år eftersom hennes far är längdskidåkningsinstruktör. I mars 2019 slutade hon tvåa i den inledande damsträckan i en sprintserie med tre ben i Peking för att bli den första kinesiska medaljören i sporten vid något evenemang på FIS-nivå.

I januari 2022 valdes hon ut att gå med i Kinas damlag för längdskidåkning för de olympiska vinterspelen i Peking 2022 och är inställd på att tävla i damernas 7.5 km + 7.5 km Skiathlon vid spelen. 

Fackelbärarna Dinigeer Yilamujiang (L) och Zhao Jiawen satte in facklan i den olympiska kitteln under öppningsceremonin för de olympiska vinterspelen i Peking 2022. (Xinhua/Li Ga)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend