Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Peking Winter Games för att skriva nytt kapitel av fred, utveckling

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Invigningsceremonin för de 24:e olympiska vinterspelen hölls på Nationalstadion i Peking den 4 februari. Kinas president Xi Jinping deltog i ceremonin och förklarade spelen öppnade.

De olympiska vinterspelen 2022, som hålls enligt planerat av Kina under den kombinerade effekten av djupgående förändringar som inte har setts på ett sekel och en pandemi som inträffar en gång i århundradet, har exceptionell betydelse.

Precis som Internationella olympiska kommitténs (IOC) president Thomas Bach sa en dag före öppningsceremonin: "Vi kommer återigen att skapa historia - tillsammans med våra kinesiska partners och vänner."

Kinas strävan efter den olympiska drömmen kommer alltid med sin dröm att söka landets välstånd, nationens föryngring och dess folks lycka.

För mer än ett sekel sedan var Kina fortfarande ett land som undrade när det kunde skicka en idrottare att delta i ett olympiskt spel, när det kunde skicka en delegation till ett olympiskt spel, och när det skulle vara värd för ett olympiskt spel.

Idag har dess huvudstad Peking inte bara varit värd för de olympiska spelen 2008, utan också blivit den första staden någonsin att stå värd för både sommar- och vinterupplagor av de olympiska spelen.

Peking vann officiellt anbudet att vara värd för vinterspelen 2022 vid IOK:s 128:e session som hölls den 31 juli 2015. Vid sessionen sa Xi att det kinesiska folket såg fram emot möjligheten och lovade en fantastisk, extraordinär och utmärkt olympisk vinter Spel i Peking.

Annons

Mer än sex år har gått, under vilka det kinesiska folket återigen har illustrerat hur de har kämpat för sina drömmar.

När den olympiska lågan tändes igen i Peking och skickade ett budskap om ljus, enhet, vänskap, fred och rättvisa, skulle Kina gå ihop med alla relevanta parter för att skriva ett nytt kapitel om fred och utveckling.

De olympiska vinterspelen i Peking är en storslagen händelse som främjar varaktig fred.

De olympiska spelen, sedan den dag de först arrangerades, har symboliserat den eviga strävan efter fred och vänskap.

Från FN:s generalförsamling som antog den olympiska fredsresolutionen i Peking, utarbetad av Kina och medsponsrad av 173 medlemsländer, till frimärkena "Sport for Peace" som utfärdats av FN:s postförvaltning, första gången för organisationen att släppa frimärken för vinterspelen, och för rösterna som stöder vapenvila under vinterspelen i Peking, har främjandet av varaktig fred i världen alltid varit ett tema för vinterspelen i Peking.

När världen befinner sig i en ny period av turbulens och omvandling kommer vinterspelen i Peking, med användning av idrottens gemensamma språk, att öka förtroendet för att lösa tvister, besegra covid-19 och uppnå ekonomisk återhämtning. Det kommer också att erbjuda en perfekt scen för att bygga en gemenskap med en gemensam framtid för mänskligheten.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har liknande åsikter. Han sa tidigare att vinterspelen i Peking måste vara ett instrument för fred i världen.

De olympiska vinterspelen i Peking är ett storslaget evenemang som strävar efter utveckling och välstånd.

Kina har alltid upprätthållit visionen om att stå som värd för ett grönt, inkluderande, öppet och rent vinter-OS, som är mycket identiskt med reformen av OS.

Vinterspelen i Peking är det första i historien att driva alla sina arenor med grön el, det första i historien att massivt tillämpa tekniken för isframställning av koldioxid som nästan inte genererar några koldioxidutsläpp, och den första i historien att heltäckande implementera IOK:s hållbarhetspolitik inom områdena ekonomi, miljö och samhälle.

Den nya utvecklingsfilosofin med innovativ, koordinerad, grön, öppen och delad utveckling som demonstrerades vid vinterspelen i Peking kommer att injicera en stark impuls till en hållbar utveckling av världen.

Artister sätter upp föreställningen "Forming a Snowflake" under öppningsceremonin av de olympiska vinterspelen i Peking 2022 på Nationalstadion i Beijing, Kinas huvudstad, den 4 februari 2022. (Xinhua/Xue Yuge)

De olympiska vinterspelen i Peking är ett storslaget evenemang som för vidare en anda av solidaritet.

Det är de första vinterspelen som hålls efter att begreppet "Tillsammans" lades till det olympiska mottot, liksom det första globala omfattande sportevenemanget som hålls enligt schemat efter utbrottet av COVID-19.

Evenemanget har sällskap av nästan 3,000 91 idrottare från 32 länder och regioner, och XNUMX politiska dignitärer runt om i världen har deltagit i öppningsceremonin och relevanta aktiviteter. Dessutom har politiska dignitärer och människor från många länder skickat sina önskemål till vinterspelen i Peking. Det förklarar levande vad Guterres har sagt - den olympiska andan lyser som en ledstjärna för mänsklig solidaritet.

En utländsk dignitär sa att den olympiska lågan som tänds på Nationalstadion i Peking kommer att vara en symbol för idrottsandan som överskrider nationella gränser, vilket förkroppsligar mänsklighetens starka vilja och enhet och inger förtroende för att bygga en fredlig och välmående värld.

Från "One World, One Dream" 2008 till "Together for a Shared Future" 2022 har Kina tagit en aktiv del i den olympiska rörelsen och konsekvent kämpat för den olympiska andan. Landet har åtagit sig att eftersträva det olympiska idealet med konkreta åtgärder.

Man tror att vinterspelen i Peking kommer att ge nyare och större bidrag till den olympiska rörelsen och byggandet av en gemenskap med en gemensam framtid för mänskligheten.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend