Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

EU utmanar Kina i WTO att försvara sin högteknologiska sektor

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska unionen väcker ett mål mot Kina vid Världshandelsorganisationen (WTO) för att hindra EU-företag från att gå till en utländsk domstol för att skydda och använda deras patent. Kina begränsar starkt EU-företag med rättigheter till nyckelteknologier, såsom 3G, 4G och 5G, från att skydda dessa rättigheter när deras patent används illegalt eller utan lämplig kompensation av till exempel kinesiska mobiltelefontillverkare. De patentinnehavare som går till domstol utanför Kina får ofta betydande böter i Kina, vilket sätter dem under press att nöja sig med licensavgifter under marknadspriserna. Denna kinesiska politik är extremt skadlig för innovation och tillväxt i Europa, och berövar faktiskt europeiska teknikföretag möjligheten att utöva och upprätthålla de rättigheter som ger dem ett tekniskt försprång. Vice ordförande och handelskommissionär Valdis Dombrovskis sa: "Vi måste skydda EU:s levande högteknologiska industri, en motor för innovation som säkerställer vår ledande roll i utvecklingen av framtida innovativ teknik. EU-företag har rätt att söka rättvisa på rättvisa villkor när deras teknik används olagligt. Det är därför vi lanserar WTO-samråd idag. De tvistlösningssamråd som EU har begärt är det första steget i WTO:s tvistlösningsförfarande. Om de inte leder till en tillfredsställande lösning inom 60 dagar kan EU begära att WTO inrättar en panel som ska avgöra ärendet. hittar mer information i detta pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend