Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Renenergiindustrin frodas i Haixi i det nordvästra Kinas Qinghai

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Bilden visar solcellspaneler i Qaidambassängen i nordvästra Kinas Qinghai-provins. (Foto med tillstånd från publicitetsavdelningen för CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

Genom att fullt ut utnyttja sina naturliga begåvningar har Haixi Mongoliska och Tibetanska autonoma prefekturen i nordvästra Kinas Qinghai-provins de senaste åren framgångsrikt banat ett spår på vägen mot att utveckla ren energi, skriver Folkets dagliga online.

Prefekturen ligger i Qaidam-bassängen och har rikliga sol- och vindenergiresurser. Det har bildat ett holistiskt utvecklingsmönster som är grönt och koldioxidsnålt, med fotovoltaiska (PV) och fototermiska kraftgenereringsprojekt som stöttepelare, samtidigt som man har avancerade andra industrier inklusive utrustningstillverkning, nya energimaterial och solceller parallellt. Hittills har åtta baser för ren energi nästan helt etablerats.

I slutet av mars i år nådde projekt för energiproduktion av ny energi i Haixi en total installerad kapacitet på cirka 11.6 miljoner kW, med PV-effekt som representerade 5.95 miljoner kW, vindkraft 5.49 miljoner kW och fototermisk effekt 160,000 16.9 kW. Dessa projekt har hittills genererat en sammanlagd elproduktion på 16.5 miljarder kWh, vilket har lett till minskningar på mer än 2 miljoner ton COXNUMX per år.

Bilden visar vindkraftverk i Qaidambassängen i nordvästra Kinas Qinghai-provins. (Foto med tillstånd från publicitetsavdelningen för CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

Three Gorges New Energy Dachaidan Wind Power Co. Ltd. byggde till exempel en vindkraftpark vid Liushaping inne i Gobiöknen. ”Det fanns knappt något vilda djur här tidigare, än mindre människor. När vårt projekt för ren energi utvecklas har vindkraftsgeneratorerna blivit en iögonfallande scen i öknen”, presenterade Kong Weiwu, en anställd på företaget. Kong, som har arbetat på plats där i sju år, såg antalet vindkraftsgeneratorer som installerats av hans företag växa från 33 till över 150.

Ett 500-MW-projekt för byggandet av en nätlastlagringsenhet för kraftkällor startade i september 2019 på en vindkraftsindustripark i Delingha stad. ”När projektet är klart kommer det att effektivt bidra till energibesparing och CO2-utsläpp. Det överensstämmer med landets principer för hållbar utveckling och är ett viktigt exempel på landets energistrategi”, säger Wang Wenli, biträdande chef för företaget som genomför projektet.

Annons

Bilden visar solcellspaneler i Qaidambassängen i nordvästra Kinas Qinghai-provins. (Foto med tillstånd från publicitetsavdelningen för CPC Haixi Mongolian and Tibetan Autonomous Prefecture Committee)

China General Nuclear Power Corp började bygga ett 2 miljoner kW integrerat solvärmelagringsprojekt i Delingha i mars. För närvarande anses det vara det integrerade solvärmelagringsprojektet med den högsta energilagringsmängden i landet.

"Projektet förväntas vara klart och tas i drift i slutet av 2024, med en årlig elproduktion på nätet på 3.65 miljarder kWh. Projektet är en del av Qinghais ansträngningar att bygga upp sig själv till ett kraftpaket för ren energi, och kommer att hjälpa landet att förverkliga målet om koldioxidutsläpp och neutralitet”, säger Jian Zhao, en chef på företaget. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend