Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kinesiska marknaden åtnjuter fördelar i sin storlek, vitalitet för innovation

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fotot visar glasprodukter utvecklade av Schott som visas på den tredje China International Import Expo. (Foto från Schott.)

År 2022 var det internationella året för glas, och Albert Chen, VD för Schott i Kina, ett av de ledande specialglasföretagen i världen från Tyskland, delade med People's Daily en berättelse om glas, skriver Yang Xun    Folkets dagblad.

Under de senaste 30 åren har den tyska tillverkaren alltid varit engagerad i att förbättra sin tillverknings- och bearbetningsteknik av ultratunt glas. Det saknade dock en möjlighet att massivt lansera sina produkter på marknaden, tills det fick veta från förhandlingar med sina kinesiska partners att många kinesiska teknikföretag sökte lösningar för att producera böjda skärmar.

"Framgången för våra teknologier och produkter kom från inte bara kinesiska teknikföretags efterfrågan på ny teknik utan också den starka industriella kedjan i den kinesiska elektronikindustrin och dess viktiga konsumtionsmarknad," sa Chen.

Han noterade att potentialen på den kinesiska marknaden är uppenbar för alla, och att utöka investeringarna i Kina är en viktig strategi som antagits av många multinationella företag, inklusive Schott.

Schott startade sin verksamhet i Kina 2002. Hittills har dess totala försäljningsvolym i landet nått 2.55 miljarder yuan (377 miljoner USD).

Chen berättade för People's Daily att Schott har haft en blomstrande utveckling i Kina under de senaste två decennierna, och med de allmänna förväntningarna på att den kinesiska ekonomin tar fart 2023, tror man att investeringsmiljön för utländska företag i landet kommer att fortsätta att optimeras.

Annons

Under de senaste åren har Schott kontinuerligt utökat sina investeringar i Kina, introducerat avancerade produktionslinjer och etablerat ett Asien-Stillahavsområdet FoU-center.

Många nya resultat levererades i Kina av den tyska tillverkaren, inklusive mobiltelefonskärmar gjorda av böjt ultratunt glas, ett transistorkonturhuvud för 5G fronthaul och en inkapslingsdesign för ljusmotorerna i augmented reality-glasögon.

Dessutom har företaget också tecknat avtal om optisk kommunikation med kinesiska företag på China International Import Expo under tre på varandra följande år, vilket har bidragit till utvecklingen av den kinesiska 5G-marknaden.

"Kina är Schotts snabbast växande konsumtionsmarknad. Den kinesiska marknaden åtnjuter fördelar i sin storlek och även i sin vitalitet för innovation", sa Chen.

2021 startade Schott ett FoU-center i Asien och Stillahavsområdet i Suzhou, Jiangsu-provinsen i östra Kina, för att erbjuda gränsöverskridande teknisk support för dess ultratunna glas, 5G-kommunikation, virtuell verklighet och förstärkt verklighet, såväl som energilagringsföretag.

Hittills har företaget investerat 20 miljoner yuan i byggandet av ett applikationscenter i Kina. Man planerar att investera 8 miljoner till 10 miljoner yuan varje år för att främja utvecklingen av centret.

"Vi kommer att fortsätta att bidra till innovation och forskning och utveckling av kinesiska varumärken, för att fullt ut utnyttja våra tekniska fördelar och gynna landet genom nära samarbete kring tillämpningen av teknologier," noterade Chen.

Enligt honom har Kina alltid varit den snabbast växande marknaden för Schott under de senaste fem åren. Han sa till People's Daily att Kinas affärsmiljö främjar utvecklingen av innovativa företag. Den kinesiska regeringen har ständigt utökat tillgången för utländskt kapital, överlåtit makten att godkänna administrativa föremål och effektiviserat administrativa godkännanden, vilket lättar bördan för företag och skapar en marknad med effektivitet, rättvisa, bekvämlighet och frihet för utländska företag.

"Som ett högteknologiskt företag har Schott gynnats av den sänkta skattesatsen för företagsinkomster på 15 procent och policyn för att bevilja ytterligare skatteavdrag för FoU-kostnader. Det underlättas också av de strömlinjeformade tullförfarandena och optimerade tullgodkännanden," sa Chen till Folkets Dagblad.

Kina är världens näst största ekonomi, största handelsland för varor och den främsta destinationen för utländska investeringar. Dess ekonomiska utveckling väcker global uppmärksamhet.

Chen sa att eftersom Kina tar solida steg mot ekonomisk utveckling av hög kvalitet, har utländska företag fortfarande en enorm utvecklingspotential i landet.

"Kina, som en källa till stabil tillväxt för den globala ekonomin, kommer att ge fler bidrag till att bygga en öppen världsekonomi och en bättre framtid för mänskligheten i den post-pandemiska eran", sa Chen. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend