Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Den internationella tävlingen "My Story of Chinese Hanzi" 2022 närmar sig framgångsrikt i Hohhot, norra Kinas inre Mongoliet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Bilden visar den sista omgången av den internationella tävlingen "My Story of Chinese Hanzi" 2022, i Hohhot, norra Kinas autonoma region Inre Mongoliet, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

Den internationella tävlingen "My Story of Chinese Hanzi" 2022 avslutades framgångsrikt i Huhhot, norra Kinas autonoma region Inre Mongoliet, den 10 januari 2023, Folkets dagliga online.

Den internationella tävlingen arrangeras av Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC) och anordnas av People's Daily Online, Hohhot Municipal Committee of the Communist Party of China (CPC) och Hohhot Municipal Government.

Tävlingen har hållits tre år i rad sedan 2020.

Tävlingen 2022 lockade nästan 3,000 70 tävlande från över 10 länder och regioner. Efter två omgångar av urval gick XNUMX toppvinnare vidare till den sista omgången. Finalisterna kommer från Afghanistan, Thailand, Togo, Ukraina, Tyskland, Kamerun, Ryssland, Indien, Spanien och USA

Bilden visar den sista omgången av 2022 års internationella tävling "My Story of Chinese Hanzi", i Hohhot, norra Kinas autonoma region Inre Mongoliet, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

Under den sista omgången av tävlingen höll varje finalist ett sju minuters tal på temat "Yi" på kinesiska, ett gammalt kinesiskt filosofiskt koncept som representerar godhjärtad och rättvisa i konfucianismen, och moral och rättfärdighet i mohism.

Annons

Sex domare poängsatte vart och ett av talen baserat på kärnbudskapet bakom deras berättelser, uttrycksförmåga, förmåga att tala kinesiskt språk och hur deras berättelser kan främja utbyte mellan olika civilisationer.

Seyi Essobo Pascal Axyan från Kamerun kom ut som den ultimata vinnaren att ta det stora priset.

”Från den preliminära omgången till den sista omgången arbetade jag hårt med min lärare, och vi tävlande uppmuntrade varandra. Det stora priset är verkligen en svårvunnen ära”, sa han, ”Den kinesiska karaktären och den kinesiska kulturen är genomsyrad av historia. 'Yi' representerar värdefulla värden och återspeglar en kärlek till världen och en känsla av ansvar för livet. Jag kommer att göra mer som kan räknas som "Yi" i framtiden."

Enligt CPAFFC syftar tävlingen 2022 till att främja kommunikation och ömsesidigt lärande mellan olika civilisationer runt om i världen, och främja synergieffekter för att marschera mot en gemensam framtid.

Seyi Essobo Pascal Axyan, vinnare av det stora priset i den internationella tävlingen "My Story of Chinese Hanzi" 2022, poserar för ett foto i Hohhot, norra Kinas autonoma region Inre Mongoliet, 10 januari 2023. (Foto/Ding Genhou)

Li Xikui, vicepresident för CPAFFC, sa att den årtusenden gamla filosofin "Yi", som ett avgörande inslag i traditionell kinesisk kultur, genomsyrar den kinesiska nationens själ.

"Det har utvecklats till att bli en grundläggande norm och uppförandekod för kineser att utöva självodling och hantera sociala relationer. "Yi" återspeglar den kinesiska nationens kulturella tradition och andliga drag, som har engagemang för god tro, betoning på vänskap, insisterande på rättvisa och respekt för moral," tillade Li, "Temat för den här tävlingen är "Yi", en symbol för traditionell kinesisk visdom, och förväntas ge lite inspiration för oss att ta itu med nuvarande gemensamma utmaningar och att utarbeta en väg framåt."

Luo Hua, chefredaktör för People's Daily Online, sa: "Från en taltävling till en omfattande offentlig diplomati-aktivitet erbjuder 'My Story of Chinese Hanzi', tillsammans med tävlande från hela världen, en inblick i de andliga egenskaperna och den kinesiska civilisationens kulturella värden, och skriver ett kapitel i vänligt utbyte, ömsesidig förståelse och samhörighet mellan olika civilisationer.”

Xu Shouji, biträdande borgmästare i Hohhot, sa: "Hohhot stoltserar med den kinesiska nationens kulturgen "Yi", som lägger stark tonvikt på moral och ärlighet. Under de senaste tusentals åren sedan den grundades har staden bevittnat utbyten och integration mellan olika etniska grupper, en starkare känsla av en gemenskap av den kinesiska nationen, och även den växande solidariteten och utvecklingen av den kinesiska nationen.”

När tävlingen avslutats har de tävlande varit planerade att besöka några landmärken i Hohhot, såsom Zhaojun-museet, Saishang Old Street, Yili Modern Smart Health Valley och Inner Mongolia Museum, för att få en djupare förståelse för den unika lokala kulturen. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend