Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Lokala "två sessioner" samlades över hela Kina, vilket speglar utvecklingens förtroende

DELA MED SIG:

publicerade

on

Photo taken on 27 January shows a crowded tourist site in Liangshan Yi autonomous prefecture, southwest China’s Sichuan province. (People’s Daily Online/Li Jieyi)

Chinese provinces, autonomous regions, and municipalities recently released their 2023 government work reports as local “two sessions” were convened across the country, skriver Li Zhen, Folkets dagblad.

Förutom att rapportera sina resultat under det senaste året, presenterade de också färdplaner för deras utveckling 2023.

Med högkvalitativ utveckling som högsta prioritet kommer lokala myndigheter att fokusera på att stabilisera förväntningarna, öka förtroendet och bygga styrka, och kommer att sträva efter att uppnå nya toppar i utveckling.

I sina arbetsrapporter betonade lokala myndigheter att prioritera stabilitet samtidigt som de strävar efter framsteg när det gäller ekonomisk och social utveckling 2023 och de kommande fem åren. De stora ekonomiska och sociala utvecklingsmålen de presenterade var inspirerande.

Enligt statistik satte 11 provinser och autonoma regioner sina BNP-tillväxtmål till cirka 6 procent, och nio föreslog en tillväxt på över 6 procent, inklusive Chongqing kommun, den autonoma regionen Xinjiang Uygur, Hainan-provinsen och den autonoma regionen Tibet.

I synnerhet den autonoma regionen Tibet, Jiangxi-provinsen och den autonoma regionen Xinjiang Uygur sa att de skulle sträva efter tillväxt på omkring 8 procent, 7 procent respektive 7 procent.

Annons

Photovoltaic (PV) panels are produced in a PV tech firm in Yiwu, east China’s Zhejiang province, Jan. 22, 2023. (People’s Daily Online/Wang Songneng)

Hainan’s target was the highest, reaching 9.5 percent. The province also planned to lift its general public budget revenue by around 15 percent, and fixed-asset investment by 12 percent.

These figures mirror the strong resilience, tremendous potential, and great vitality of the Chinese economy, heralding a pickup in China’s economy in the new year.

Lokala myndigheter visade starkt förtroende för utvecklingen under de kommande fem åren. Provinserna Hubei, Hunan och Anhui sa att de skulle expandera sina ekonomier till cirka 7 biljoner yuan (1.02 biljoner dollar) under de kommande fem åren, medan Sichuan har satt siffran till mer än 8 biljoner yuan.

Zhejiang-provinsen är mer ambitiös. Provinsen planerade att höja sin BNP till 12 biljoner yuan år 2027, med en BNP per capita på 170,000 85,000 yuan och en disponibel inkomst per capita på XNUMX XNUMX yuan.

Många lokala myndigheter sa att de skulle prioritera återhämtning och expansion av konsumtionen i år.

Shanghai will make more efforts to build itself into an international consumption center, vigorously develop “first-launch economy”, night economy, and livestream economy, and foster a batch of featured local landmarks.

Digital machine tools to be exported to Europe are manufactured by technicians in a workshop of a company in Ma’anshan, east China’s Anhui province, Jan. 9, 2023. (People’s Daily Online/Wang Wensheng)

Shandong province proposed to implement a “consumption vitalization year” campaign to integrate online and offline businesses and forge a batch of e-commerce industrial belts.

Hainan-provinsen kommer att sträva efter att förbättra antalet besökande turister och turismintäkter med 20 procent respektive 25 procent, och sträva efter att offshore taxfree-försäljningen ska överstiga 80 miljarder yuan.

With regard to expanding effective investment, northwest China’s Shaanxi province has arranged 640 major projects at the provincial level this year, with a planned annual investment of 480.4 billion yuan. The province will work to expand fixed-asset investment by around 8 percent.

Liaoning province in the northeast of the country will complete the advanced layout of new infrastructure and accelerate the construction of “double gigabit” network infrastructure and charging facilities.

Qinghai-provinsen planerade att genomföra över 800 större järnvägs-, flygplats-, väg-, vattenvårds- och energiprojekt, med en total investering på 1.3 biljoner yuan.

Being mentioned about 500 times, “high-quality development” remained a buzzword in the government work reports released by the 31 Chinese provinces, autonomous regions, and municipalities.

Chongqings kommun lovade att expandera framväxande industrier med strategisk betydelse och påskynda en djupgående implementering av planen för att bygga industrikluster i världsklass av intelligenta uppkopplade fordon och nya energifordon.

Visitors pose for pictures in traditional costumes of a Chinese ethnic group in an orchard in Luocheng Mulao autonomous county, south China’s Guangxi Zhuang autonomous region, Feb. 4, 2023. (People’s Daily Online/Liao Guangfu)

Jiangxi-provinsen rullade ut stödjande policyer för den digitala ekonomin och planerar att bygga avancerade datorcenter för att främja digital, nätverk och intelligent omvandling av industrier.

Gansu province said it would give more play to its advantages in energy resources this year and build the country’s first batches of major wind-photovoltaic hybrid systems.

Att öppna upp är en viktig drivkraft för ekonomisk och social utveckling. Många provinser, autonoma regioner och kommuner ser att det är en viktig uppgift att utveckla öppnandet på hög nivå.

Zhejiang province said it would manage to maintain steady growth in the foreign trade sector and ensure that its exports make up around 14.5 percent of the country’s total. Besides, it will enhance efforts to attract business and investment. According to the province, its actual utilization of foreign capital will exceed $20 billion, and foreign investment will account for over 27 percent of the manufacturing sector.

Yunnan-provinsen föreslog att påskynda 50 stora projekt längs Kina-Laos järnvägen och anpassa Lancang-Mekong Express-tjänsten med Kina-Europa godståg och Lancang-Mekong internationella sjöfartsrutt. Provinsen planerade att skicka över 10 miljoner passagerare och 13 miljoner ton last i år.

Den autonoma regionen Xinjiang Uygur sa att det bättre skulle bygga kärnområdet i Silk Road Economic Belt och påskynda byggandet av ett distributionscenter för återvändande Kina-Europa godståg, en demonstrationsbas på nationell nivå för multimodal transport och en demonstrationsbas på nationell nivå för bearbetning av importerade resurser. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend