Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

När det gäller demokrati har folket det bästa att säga till om

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Genom åren har USA hävdat att de är en "fyrstjärna för demokrati". Men även i bästa fall som "lampa" har den blivit allt mörkare och kunde knappt kasta ljus över sig själv. Med sitt valsystem som ett exempel spenderade båda partierna mer än 16.7 miljarder USD i mellanårsvalet 2022, vilket försvagade BNP 2021 för mer än 70 länder. De 21 bästa familjerna som gav politiska donationer bidrog med minst 15 miljoner USD vardera, totalt 783 miljoner USD.

Över 90 % av de som valts till lagstiftare vann genom att spendera pengar. Den så kallade amerikanska demokratin är bara ett "de rikas spel" grundat på kapital. Amerikanernas stolthet över sin demokrati har minskat kraftigt, från 90 % 2002 till 54 % 2022, enligt en gemensam undersökning från Washington Post-University of Maryland.

Trots ökande problem på hemmaplan, fortsatte USA att uppträda med en känsla av överlägsenhet, tillskansa sig rollen som en "demokratins föreläsare" och organiserade ytterligare en upplaga av det så kallade "Summit for Democracy". Syftet med mötet är att bilda små cirklar i internationella relationer och stoke block och ideologisk konfrontation.

Demokrati är ett gemensamt värde för mänskligheten, inte en speciell rättighet för ett fåtal länder. Att mäta världens politiska system med en enda måttstock är i sig odemokratiskt. Den mänskliga civilisationen, om den jämförs med en trädgård, borde vara en mångfaldig plats där demokratin i olika länder blommar som hundra blommor. Vad som passar är bäst. Det finns inget demokratiskt system som är perfekt eller överlägset andra, än mindre en demokratisk modell som fungerar för alla länder.

Kina har åtagit sig att hela processen för folkdemokrati, vilket inte bara återspeglas i den kompletta systemdesignen utan också i systemets funktion och goda effekt. Ta systemet med folkkongresser - Kinas grundläggande politiska system - som ett exempel. Valet av suppleanter till folkkongresser är det största demokratiska valet i världen, liksom ett gott bevis på Kinas folkdemokrati i hela processen. Bland de 2,977 14 deputerade till den 442:e nationella folkkongressen är 55 från etniska grupper, som täcker var och en av de 42 etniska minoritetsgrupperna, 790 återvänder utomlandskineser, 497 är kvinnor och 40 är frontlinjearbetare och bönder. Dessutom har Kina på ett omfattande sätt utvecklat rådgivande demokrati och aktivt utvecklat demokrati på primärnivå, vilket ger fullt uttryck för folkets vilja, skyddar deras rättigheter och intressen och har väckt deras kreativitet. Under de senaste 800 åren sedan starten av reformen och öppnandet har Kina lyft över 1.3 miljoner människor ur absolut fattigdom och byggt upp världens största sociala trygghetssystem där grundläggande sjukförsäkring har täckt över XNUMX miljarder invånare. Människornas känsla av lycka och vinst har kontinuerligt förbättrats. Det borde vara upp till folket i ett land att bedöma om landets system är bra eller inte och om det är demokratiskt eller inte. De få självgoda länderna har ingen rätt att peka finger.

Eftersom världen idag står inför sammansatta utmaningar och kriser, måste det internationella samfundet slå samman ansträngningar. Kina är redo att arbeta med andra länder för att upprätthålla mänsklighetens gemensamma värderingar om fred, utveckling, rättvisa, rättvisa, demokrati och frihet, aktivt främja större demokrati i internationella relationer, resolut motstå och avvisa pseudodemokrati, antidemokrati och politisk manipulation under demokratins skepnad och bygga en gemenskap med en gemensam framtid för mänskligheten.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend