Anslut dig till vårt nätverk!

Cypern

Kommissionen och EU:s organ enas om en gemensam handlingsplan med Cypern för att förbättra migrationshanteringen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionär för inrikes frågor Ylva Johansson (avbildad) och Cyperns inrikesminister Nicos Nouris undertecknade ett samförståndsavtal och en detaljerad handlingsplan för att stödja och stärka migrationshanteringen på Cypern. Memorandumet undertecknades i närvaro av Främja vårt europeiska sätt att leva Vicepresident Margaritis Schinas och Cyperns president Nicos Anastasiades. Genomförandet av handlingsplanen kommer att stödjas av EU:s organ för inrikes frågor: Europeiska unionens asylbyrå, Frontex och Europol. Med utgångspunkt i erfarenheterna från det gemensamma pilotprojektet för Lesbos enades kommissionen och EU:s organ om att fortsätta och vid behov ytterligare intensifiera EU:s finansiella och operativa stöd för att hjälpa Cypern att upprätta ett rättvist och effektivt migrationshanteringssystem, i linje med EU lag. De specifika målen inkluderar: att förbättra kapaciteten för första mottagning, förbättra nivån på materiella mottagningsvillkor för asylsökande, stödja snabba och effektiva asyl- och återvändandeförfaranden och upprätta och genomföra en integrationsstrategi. Samförståndsavtalet finns tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend