Anslut dig till vårt nätverk!

Cypern

Ska jag rösta eller ska jag inte?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Söndagen den 9 juni 2024 uppmanas väljarna på Cypern att rösta på 6 parlamentsledamöter och 7,280 3,227 kandidater till XNUMX XNUMX poster som presidenter, borgmästare, kommunalråd och distriktsledare i kommuner och orter på Cypern. Ändå krävs inga kvalifikationer eller någon erfarenhet av dessa kandidater för att driva och driva stadens, samhällets eller ett lands angelägenheter! Att välja en kandidat är som att spela på lotteriet eller rysk roulette; antingen vinner man eller lider, skriver Andreas C Chrysafis.

Logiskt sett är det ingen mening för människor att rösta på ett system som accepterar inkompetens och förkastar meritokrati i ett mysigt system av egen bekvämlighet som i slutändan inspirerar och föder korruption. Skamligt nog har Cypern sett mycket av det!

Valrörelsen har börjat och Kommatokratia försöker övertyga medborgarna att utöva sin "demokratiska rätt" och rösta. De är oroliga ifall att nedlagd rösten blir det största partiet på Cypern. De skulle inte kunna få en åktur på det där såståget! 

Medborgarna har goda skäl att avstå från att rösta eller att avge en blank röst; kandidater måste förstå att folks röster är intjänade och inte kan delas ut som godis! 

Samtidigt är knivarna ute och förgiftade tungor viftar för att avlägsna den enda betrodda myndighetspersonen Odysseas Michaelides från sin post som riksrevisor. Varför…? För att han inte är korrupt och har fått den överväldigande respekten från allmänheten genom att avslöja korruption på höga platser; en sedvänja som har utövats och täckts över i åratal. Men i ett land där det inte finns någon lag finns det inget brott!

Attorney General har lämnat in en begäran till Högsta författningsdomstolen för att avsätta riksrevisorn med hänvisning till tvivelaktiga anklagelser för "olämpligt beteende". De verkliga skälen till regeringens avsikter är väl dolda men medborgarna är inte godtrogna och har gått ut på gatan för att stödja sin riksrevisor.

Annons

Sådana fall bekräftar varför vissa väljare väljer att inte gå ut och rösta på en vald diktatur och ett system som långsamt tär på deras rättigheter som medborgare i staten.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend