Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Danmark för att lätta på koronavirusrestriktioner trots Omicron-ökningen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den danska regeringen föreslog på onsdagen (12 januari) att man skulle lätta på koronavirusrestriktioner i slutet av veckan, inklusive återöppning av biografer och musikställen, eftersom antalet sjukhusvistelser minskar trots rekordhöga infektionssiffror.

Flytten är ett uppmuntrande tecken även när Världshälsoorganisationen (WHO) och folkhälsoexperter har varnat för en tsunami av Omicron-fall.

Danmark såg en ökning av dagliga infektioner i mitten av december, vilket ledde till nya restriktioner inklusive stängning av teatrar, biografer, nöjesparker och konferenscenter, samt åtgärder för att begränsa stora folkmassor i butiker och butiker.

Men även om infektionssiffrorna förblir nära rekordnivåer över 20,000 XNUMX per dag, har sjukhusinläggningar och dödsfall stabiliserats på nivåer under de som sågs för ett år sedan.

"I ljuset av hur bra det går är det verkligen, riktigt positivt att Epidemikommissionen (en rådgivande expertgrupp) nu rekommenderar att en del av restriktionerna lyfts, inte minst på det kulturella området", sa premiärminister Mette Frederiksen.

Regeringen föreslog att följa den rådgivande gruppens rekommendationer, inklusive återöppning av teatrar, biografer, museer och botaniska trädgårdar, samt att tillåta åskådare vid utomhussportevenemang. Den föreslog att närvaron på inomhusmusikställen skulle begränsas till 500.

Den socialdemokratiska regeringen möter andra partier i eftermiddag och har planerat en nyhetsbriefing kl. 1700 GMT.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend