Anslut dig till vårt nätverk!

estland

Estlands president Alar Karis träffar journalister och e-invånare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 17 maj, på Kadriorg Palace i Estlands huvudstad Tallinn, höll Alar Karis ett möte med utländska journalister om den digitala staten.

Pressrepresentanter, inklusive journalister från Spanien, Tyskland och Brasilien, ställde frågor om cybersäkerhet och kriget i Ukraina. Presidentens personliga preferenser när det gäller multimediaapplikationer och ukrainsk musik ignorerades inte.

Den estniske presidenten ägnade en del av mötet åt ukrainska elektroniska invånare. Trots kriget i Ukraina utvecklar och skalar de upp sin verksamhet, tack vare möjligheterna som erbjuds av e-Residence digital identifieringsprogram. Republiken Estland ersätter statliga avgifter till företagare från Ukraina som bestämmer sig för att bli e-invånare.

Estland är det första landet i världen som lanserar e-Residence 2014. Hittills har mer än 92,000 XNUMX personer utnyttjat programmet.

Alexander Storozhuk, en e-invånare av ukrainskt ursprung och medlem av PRNEWS styrelse, deltog i mötet. Som en sammanfattning av mötet noterade den ukrainska entreprenören värdet av digital identifiering för att få tillgång till alla estniska offentliga tjänster, utan pappersarbete.

Han sa att det finns en efterfrågan i näringslivet i Ukraina för att sälja varor och tjänster inte bara i EU utan även på globala marknader. Tillgång till betalningsinfrastrukturen hjälper dem att stödja sina anställda och deras familjer under de pågående fientligheterna i Ukraina.

 Sedan början av 2022 har PRNEWS.IO har haft över 1.5 miljoner besökare och rankades på tredje plats bland ad-tech startups under Q3 2021

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend