Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Macron slog i ansiktet under walkabout i södra Frankrike

publicerade

on

En man slog president Emmanuel Macron i ansiktet på tisdag (8 juni) under en promenad i södra Frankrike, skriva Michel Rose och Sudip Kar-gupta.

Macron sa senare att han inte hade fruktat för sin säkerhet och att inget skulle hindra honom från att fortsätta jobbet.

I en video som cirkulerade på sociala medier räckte Macron ut sin hand för att hälsa på en man i en liten skara åskådare som stod bakom en metallbarriär när han besökte en yrkesutbildningsskola för hotellbranschen.

Mannen, som var klädd i en khaki-T-shirt, ropade sedan "Down with Macronia" ("A Bas La Macronie") och slog Macron på vänster sida av ansiktet.

Han kunde också höras ropa "Montjoie Saint Denis", den franska arméns stridsrop när landet fortfarande var en monarki.

Två av Macrons säkerhetsdetaljer tacklade mannen i T-tröjan, och en annan ledde bort Macron. En annan video som publicerades på Twitter visade att presidenten, några sekunder senare, återvände till raden av åskådare och återupptog handskakningen.

Den lokala borgmästaren, Xavier Angeli, berättade för franceinfo radio att Macron uppmanade hans säkerhet att "lämna honom, lämna honom" eftersom gärningsmannen hölls på marken.

Två personer arresterades, berättade en källa från polisen till Reuters. Identifieringen av mannen som slog Macron och hans motiv var oklar.

Slagordet som mannen ropade har under de senaste åren koopererats av royalister och personer till höger till höger i Frankrike, berättade Fiametta Venner, en statsvetare som studerar franska extremister, till sändaren BFMTV.

Macron var på besök i Drome-regionen för att träffa restauratörer och studenter och prata om att återvända till ett normalt liv efter COVID-19-pandemin.

Frankrikes president Emmanuel Macron interagerar med medlemmar av en folkmassa när han besöker Valence, Frankrike 8 juni 2021. Philippe Desmazes / Pool via REUTERS
Frankrikes president Emmanuel Macron pratar med journalister vid Hospitality School i Tain l'Hermitage, Frankrike 8 juni 2021. Philippe Desmazes / Pool via REUTERS

Det var ett av en serie besök han gör, säger hans medhjälpare, för att ta nationens puls före ett presidentval nästa år. Senare fortsatte han sitt besök i regionen.

Macron, en före detta investeringsbank, anklagas av sina motståndare för att vara en del av en penningelit som är avskild från vanliga medborgares oro.

Delvis för att motverka dessa anklagelser söker han ibland nära kontakt med väljare i improviserade situationer, men detta kan ge upphov till utmaningar för hans säkerhetsdetalj.

Film i början av tisdagens slående incident visade Macron jogga över till barriären där åskådarna väntade och lämnade hans säkerhetsdetaljer som kämpade för att hålla jämna steg. När klaffen inträffade stod två av säkerhetsdetaljerna vid hans sida, men två andra hade precis kommit ikapp.

I en intervju med tidningen Dauphine Libere efter attacken sa Macron: "Du kan inte ha våld eller hat, varken i tal eller handlingar. Annars är det demokratin i sig som hotas."

"Låt oss inte låta isolerade händelser, ultraviolenta individer ... ta över den offentliga debatten: de förtjänar det inte."

Macron sa att han inte hade fruktat för sin säkerhet och hade fortsatt att skaka hand med allmänheten efter att han slogs. "Jag fortsatte och jag kommer att fortsätta. Ingenting kommer att hindra mig", sa han.

År 2016 kastades Macron, som då var ekonomiminister, med ägg av hårt vänstra fackföreningsmedlemmar under en strejk mot arbetsreformer. Macron beskrev den händelsen som "par för kursen" och sa att den inte skulle begränsa hans beslutsamhet.

Två år senare protesterade anti-regeringen ”gul väst” och protesterade Macron i en incident som regeringsallierade sade lämnade presidenten skakad.

EU

Att hålla UEFA EURO 2020-mästerskapet säkert

publicerade

on

Mellan 10 juni och 12 juli 2021 kommer Europol att vara värd för ett operativt centrum för att stödja säkerhet och säkerhet under UEFA EURO 2020-mästerskapet i fotboll. Koordinerad av den nederländska polisen kommer International Police Cooperation Center (IPCC) för de nationella fotbollskontaktpunkterna att vara värd för cirka 40 kontaktpersoner från 22 deltagande och värdländer. Denna speciella operativa inställning är skapad för att möjliggöra snabbt samarbete och ge nödvändigt operativt stöd för ett säkert och säkert mästerskap.

IPCC kommer att fungera som ett centralt informationscentrum för nationella brottsbekämpande myndigheter. För detta ändamål har Europol skapat en särskild arbetsgrupp EURO 2020 som gör det möjligt att hålla tjänstemän på marken 24/7 för att enkelt utbyta information och snabbt ta emot ledningar för pågående utredningar. Den operativa verksamheten kommer att fokusera på allmän säkerhet och kriminella hot, vilket kan hota säkerheten under turneringen. Tillsynsmyndigheterna kommer att rikta in sig på hot som cyberbrott, terrorism, matchning, handel med förfalskade varor inklusive falska COVID-19-certifikat och andra immaterialrättsbrott.

Europols verkställande direktör, Catherine De Bolle, sa: 'UEFA EURO 2020-mästerskapet är en unik turnering både för fotboll och för brottsbekämpning. Med 24 landslag som spelar i elva städer över hela Europa är samarbetet ytterst viktigt för turneringens säkerhet. Europol kommer att möjliggöra detta samarbete genom att vara värd för det särskilda operativa centrumet. Med stöd av Europols kapacitet kommer officerare på marken att vara bättre förberedda för att säkerställa ett smidigt och säkert mästerskap. '

IPCC: s stabschef, Max Daniel, sade: '' Att kombinera information om frågor om allmän ordning, supportrar, vistelser och resorörelser på väg, flyg och järnväg resulterar i en uppdaterad och integrerad bild. Att kunna dela den informationen mellan länder enkelt har visat sig vara mycket värdefull tidigare. Polisens underrättelsetjänstemän i alla deltagande länder gör sitt yttersta för att säkerställa att detta unika UEFA EURO 2020-mästerskap blir så säkert som möjligt. ''

IPCC UEFA EURO 2020-deltagare (totalt antal):

EU-medlemsstater: Österrike, Belgien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Spanien, Sverige, Nederländerna. 

Länder utanför EU: Azerbajdzjan, Nordmakedonien, Ryssland, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Storbritannien.

Organisationer: INTERPOL och UEFA

Fortsätt läsa

Miljö

Copernicus: Första automatiserade pollenmätningar möjliggör korskontrollprognoser i flera europeiska länder på nästan realtid

publicerade

on

Ett partnerskap mellan Copernicus Atmosphere Monitoring Service och European Aeroallergen Network har tagit det första steget för att verifiera pollenprognoser i realtid genom EUMETNET: s automatiska pollenprogram ”Autopollen”.

Vårt Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) har meddelat det första steget i ett gemensamt initiativ med European Aeroallergen Network (EAN) för automatiserad pollenövervakning i flera europeiska länder. Under överinseende av nätverket för europeiska nationella meteorologiska tjänster (EUMETNET) har olika pollenövervakningsställen utrustats med automatiserad observationsförmåga som en del av programmet "Autopollen" som leds av den schweiziska meteorologiska tjänsten MeteoSwiss. På webbplatser med automatiserade pollenobservationer kan prognoser kontrolleras i nästan realtid, medan de på andra håll endast kan utvärderas i slutet av säsongen.

CAMS, som genomförs av European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) på uppdrag av Europeiska kommissionen, ger för närvarande fyra dagars prognoser för fem vanliga pollentyper; björk, oliv, gräs, ragweed och or med sofistikerad datormodellering. Det automatiska pollenövervakningssystemet testas över 20 platser i Schweiz, Bayern / Tyskland, Serbien, Kroatien och Finland, med planer på att expandera till andra europeiska länder.

Dessa är de första rutinmässiga automatiserade pollenobservationerna som har blivit offentligt tillgängliga, vilket innebär att alla som använder CAMS-pollenprognoser, antingen via en app eller ett verktyg, eller direkt på webbplatsen, kan kontrollera de dagliga prognosuppdateringarna mot de inkommande observationerna och bedöma hur korrekt dom är. Medan systemet fortfarande befinner sig i ett tidigt skede, förutspår forskare att det kommer att hjälpa avsevärt vid utvärderingen av hur långt prognoser kan lita på. I stället för att utvärdera prognoser i slutet av säsongen tillåter platser som för närvarande är utrustade med automatiserade pollenobservationer korskontroll i nästan realtid. Längre ner på linjen av projektet hoppas CAMS och EAN att förbättra dagliga prognoser med hjälp av observationerna genom datainimileringsprocessen. Inkommande observationer kommer att bearbetas direkt för att justera startpunkten för dagliga prognoser, som det görs till exempel i numerisk väderprognos. Dessutom planeras en lansering för att geografiskt täcka hela Europa med stöd av EUMETNET.

CAMS har arbetat med EAN sedan juni 2019 för att verifiera sina prognoser med observationsdata från mer än 100 markstationer över hela kontinenten som har valts ut för deras representativitet. Genom partnerskapet har prognoserna förbättrats avsevärt.

Pollenallergier drabbar miljontals människor i hela Europa som kan reagera på vissa växter vid olika tidpunkter på året. Till exempel toppar björkpollen i april och är mer benägna att undvikas i södra Europa, men att gå norrut i juli kan innebära elände för drabbade eftersom gräs är i full blomning vid denna tidpunkt. Olivträdet är vanligt i Medelhavsländerna och dess pollen är mycket vanligt från maj till juni. Tyvärr för de drabbade finns det knappast inga "pollenfria" regioner eftersom sporer transporteras över stora avstånd. Det är därför CAMS fyra dagars prognoser är ett ovärderligt verktyg för allergiker som kan spåra när och var de sannolikt kommer att påverkas. Och de nya automatiserade pollenobservationerna kan bli en spelväxlare när systemet rullas vidare.

Vincent-Henri Peuch, chef för Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), kommenterar: ”Den nya automatiserade pollenkontrollkapaciteten som utvecklats av EUMETNET och EAN är till nytta för alla användare som kan kontrollera hur långt prognoserna är korrekta. Det är vanligt idag att verifiera luftkvalitetsprognoser i realtid, men det är verkligen banbrytande för pollen. Detta kommer också att göra den fortlöpande utvecklingen av våra prognosmodeller snabbare och på medellång sikt kan de också användas vid bearbetning av prognoser. Att veta att du kan kontrollera prognosen för dagen, eller de senaste dagarna, var korrekt är ovärderligt. ”

Dr Bernard Clot, chef för biometeorologi vid MeteoSwiss, sade: ”Det automatiska pollenprogrammet” Autopollen ”av EUMETNET är en spännande utveckling för Europa och detta är bara det första steget. Medan det för närvarande finns sex platser i Schweiz, åtta i Bayern och totalt 20 över hela kontinenten, samordnar vi utbyggnaden av nätverket för full europeisk täckning..

Copernicus är Europeiska unionens flaggskeppsprogram för jordobservation som fungerar genom sex tematjänster: Atmosfär, Marin, Land, Klimatförändringar, Säkerhet och Nödsituation. Den levererar fritt tillgängliga operativa data och tjänster som ger användarna pålitlig och uppdaterad information om vår planet och dess miljö. Programmet samordnas och förvaltas av Europeiska kommissionen och genomförs i samarbete med medlemsstaterna, Europeiska rymdorganisationen (ESA), Europeiska organisationen för exploatering av meteorologiska satelliter (EUMETSAT), Europeiska centrumet för medelväderprognoser ( ECMWF), bland annat EU-byråer och Mercator Océan International.

ECMWF driver två tjänster från EU: s Copernicus jordobservationsprogram: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) och Copernicus Climate Change Service (C3S). De bidrar också till Copernicus Emergency Management Service (CEMS). European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) är en oberoende mellanstatlig organisation som stöds av 34 stater. Det är både ett forskningsinstitut och en 24/7 operativ tjänst som producerar och sprider numeriska väderprognoser till sina medlemsstater. Dessa uppgifter är fullständigt tillgängliga för de nationella meteorologiska tjänsterna i medlemsstaterna. Superdatoranläggningen (och tillhörande dataarkiv) på ECMWF är en av de största av sin typ i Europa och medlemsstaterna kan använda 25% av sin kapacitet för sina egna syften.

ECMWF utökar sin plats över sina medlemsstater för vissa aktiviteter. Förutom ett högkvarter i Storbritannien och Computing Center i Italien kommer nya kontor med fokus på aktiviteter som genomförs i partnerskap med EU, såsom Copernicus, att finnas i Bonn, Tyskland från sommaren 2021.


Webbplatsen för Copernicus Atmosphere Monitoring Service kan vara finns här.

Webbplatsen för Copernicus klimatförändringstjänst kan vara finns här. 

Mer information om Copernicus. 

ECMWF: s webbplats kan vara finns här.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

Fortsätt läsa

EU

Hållbar konsumtion: Sex nya företag ansluter sig till Green Consumption Pledge

publicerade

on

Sex företag från ledande sektorer har gått med i pilotfasen av Green Consumption Pledge, det första initiativet som levererades under Ny konsumentagenda och i synergi med Europeiska klimatpakten, bjuda in människor, samhällen och organisationer att delta i klimatåtgärder och bygga ett grönare Europa. Företagen Ceconomy, Engie, Erste Group, H&M Group, Philips och Vėjo projektai Dancer buss kommer att gå med i initiativet och förbinder sig att påskynda deras bidrag till en grön övergång. Löften har utvecklats i ett gemensamt arbete mellan kommissionen och företagen. Deras mål är att påskynda företagens bidrag till en hållbar ekonomisk återhämtning och att bygga konsumenternas förtroende för företagens och produkternas miljöprestanda.

Rätts- och konsumentkommissionär Didier Reynders (avbildad) sa: ”Jag välkomnar de åtaganden som dessa sex företag gjort för konkreta åtgärder mot en mer hållbar produktion och konsumtion, utöver vad som krävs enligt EU-lagstiftningen. Denna beslutsamhet att intensifiera klimatåtgärderna visar vilken typ av ansträngning de europeiska konsumenterna vill göra. Nu har elva företag redan deltagit i Green Pledge och jag ser fram emot ännu fler i framtiden. ” Pilotfasen av det gröna förbrukningsloftet kommer att slutföras 2022, inklusive en utvärdering av löftet.

Den 10 juni välkomnade kommissionär Reynders de sex nya företagen vid ett evenemang där företrädare för Europaparlamentet, EU: s konsumentorganisationer BEUC och Euroconsumers samt EU: s företagsorganisationer AIM och SMEunited kommer att delta. Du kan följa evenemanget här. Löften om de sex deltagande företagen kommer att finnas tillgängliga om detta webbsida efter evenemanget.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

Annons

trend