Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

Tusentals marscherar i Paris första HBT-stolthet sedan lockdown

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Deltagare som håller regnbågsflaggor och plakat sitter på ett monument under den traditionella LGBTQ-stolthetsmarschen, vid utbrottet av coronavirus (COVID-19), på Republiktorget i Paris, Frankrike 26 juni 2021. REUTERS / Sarah Meyssonnier
Deltagare som håller regnbågsflaggor och banderoller deltar i den traditionella LGBTQ Pride-marschen, mitt i coronavirus sjukdomen (COVID-19), i Paris, Frankrike 26 juni 2021. REUTERS / Sarah Meyssonnier

Deltagare som håller regnbågsflaggor och plakat sitter på ett monument under den traditionella LGBTQ Pride-marschen, mitt i coronavirus sjukdomen (COVID-19), på Republiktorget i Paris, Frankrike 26 juni 2021. REUTERS / Sarah Meyssonnier

En HBT-stoltmarsch drog tusentals människor till gatorna i Paris på lördag (26 juni), med många som använde den första händelsen i sitt slag sedan coronaviruspandemin för att fördöma situationen i Ungern. skriver Ardee Napolitano, Reuters.

Marchers, som skandade slagord som "Gay rättigheter är mänskliga rättigheter!", Tog sig fram i en glädjande atmosfär från Pantin i utkanten av Paris till Place de la Republique på stadens högra strand, bland regnbågsflaggor och färgglada plakat.

Annons

På frågan om situationen i Ungern, där en ny lag förbjuder distribution av material i skolor som anses främja homosexualitet eller könsförändring, sa en marscherare att det var oacceptabelt. Läs mer.

"Inget land i världen, ingen del av världen bör kriminalisera homosexualitet. Dess representation bör inte förbjudas, det är absurt", säger Marc Pauli, 58, till Reuters TV.

Mer än 200 HBT-rättighetsmarscher skjöts upp eller avbröts på grund av pandemin förra året, enligt European Pride Organizers Association.

Annons

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa

Översvämningar

En person saknas fortfarande efter översvämningar i södra Frankrike

publicerade

on

By

Vind, hagel och regn blåser i Rodilhan, Gard, Frankrike 14 september 2021, i denna skärmgrepp från en video i sociala medier. @YLONA91/via REUTERS

En person rapporterades fortfarande försvunnen på tisdagen (14 september) efter att ett kraftigt regn drabbade Gard -regionen i södra Frankrike, säger inrikesminister Gerald Darmanin, som besökte området. skriver Dominique Vidalon och Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Andra personer som rapporterats försvunna har hittats, säger lokala myndigheter.

"Cirka 60 byar har delvis drabbats", sa Darmanin på BFM TV.

Annons

"Väderläget har förbättrats sedan mitt på eftermiddagen, men det kommer att förvärras igen över natten", sade regionens prefekt i ett uttalande och tillade att skolor i området skulle stängas på onsdagen (15 september).

Annons
Fortsätt läsa

Frankrike

Kommissionen godkänner 3 miljarder euro franska system för att tillhandahålla skulder och kapitalstöd till företag som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt att franska planerar att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuld-, hybrid- och egetkapitalinstrument i företag som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk.

Vice vice ordförande Margrethe Vestager (avbildad), som ansvarar för konkurrenspolitiken, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronavirusutbrottet genom att underlätta deras tillgång till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta i nära samarbete med medlemsstaterna för att hitta användbara lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronavirusutbrottet, i linje med EU: s regler. ”

Den franska stödåtgärden

Annons

Frankrike anmälde till kommissionen enligt den tillfälliga ramen ett system på 3 miljarder euro för att tillhandahålla skulder och kapitalstöd till företag som drabbats av coronavirusutbrottet.

Systemet kommer att genomföras genom en fond, som går under namnet "Övergångsfond för företag som drabbats av COVID-19-utbrottet", med en budget på 3 miljarder euro. Enligt systemet kommer stödet att ha formen av (i) efterställda och deltagande lån. och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och preferensaktier utan rösträtt.

Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och verksamma inom alla sektorer (utom den finansiella), som var livskraftiga före coronavirusutbrottet och har visat att deras affärsmodell är långsiktigt hållbar. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system.

Annons

Kommissionen fann att åtgärderna överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. Särskilt:

  • Med avseende på stöd i form av rekapitaliseringsåtgärder i) stöd är endast tillgängligt för företag om det behövs för att upprätthålla verksamheten, det finns ingen annan lämplig lösning och det är i gemensamt intresse att ingripa. (ii) stödet är begränsat till det belopp som är nödvändigt för att säkerställa förmånstagarnas livskraft och för att återställa deras kapitalposition till före coronavirusutbrottet; (iii) systemet ger staten en adekvat ersättning och det uppmuntrar förmånstagare och/eller deras ägare att betala tillbaka stödet så tidigt som möjligt (inklusive utdelningsförbud och förbud mot bonusutbetalningar till ledningen). iv) skyddsåtgärder finns för att säkerställa att stödmottagare inte på ett otillbörligt sätt drar nytta av statens rekapitaliseringsstöd till nackdel för rättvis konkurrens på den inre marknaden, t.ex. ett förvärvsförbud för att undvika aggressiv kommersiell expansion. och v) stöd till ett företag över tröskeln på 250 miljoner euro måste anmälas separat för individuell bedömning.
  • Med avseende på bistånd i form av förlagslån, och med tanke på att systemet endast ger förlagslån med en volym som överstiger de relevanta gränserna i den tillfälliga ramen, att stödet måste uppfylla ovanstående villkor för rekapitaliseringsåtgärder i enlighet med den tillfälliga ramen.

Stöd kommer att beviljas senast den 31 december 2021. Slutligen är det endast företag som inte ansågs ha ekonomiska svårigheter redan den 31 december 2019 berättigade till stöd enligt detta system.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen.

På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd.

Bakgrund

Kommissionen har antagit en Tillfälligt ramverk för att göra det möjligt för medlemsstaterna att använda den fulla flexibiliteten som föreskrivs enligt reglerna för statligt stöd för att stödja ekonomin i samband med koronavirusutbrottet. Det tillfälliga ramverket, ändrat den April 3, Maj 8, Juni 29, 13 oktober 2020 och 28 januari 2021, föreskriver följande typer av stöd, som kan beviljas av medlemsstaterna:

(I) Direktbidrag, kapitalinjektioner, selektiva skattefördelar och förskott upp till 225,000 270,000 euro till ett företag som är verksamt inom den primära jordbrukssektorn, 1.8 1.8 euro till ett företag som är verksamt inom fiskeri- och vattenbrukssektorn och 100 miljoner euro till ett företag som är verksamt inom alla andra sektorer för att tillgodose sina akuta likviditetsbehov. Medlemsstaterna kan också ge upp till det nominella värdet 225,000 miljoner euro per företag nollräntelån eller garantier på lån som täcker 270,000% av risken, utom i primärjordbrukssektorn och i fiskeri- och vattenbrukssektorn, där gränserna för XNUMX XNUMX euro respektive XNUMX XNUMX euro per företag gäller.

(Ii) Statliga garantier för lån som tagits av företag att se till att bankerna fortsätter att ge lån till de kunder som behöver dem. Dessa statliga garantier kan täcka upp till 90% av risken på lån för att hjälpa företag att täcka omedelbart rörelsekapital och investeringsbehov.

(Iii) Subventionerade offentliga lån till företag (äldre och förlagslån) med gynnsamma räntor för företag. Dessa lån kan hjälpa företag att täcka omedelbart rörelsekapital och investeringsbehov.

(Iv) Skyddsåtgärder för banker som kanaliserar statligt stöd till den reala ekonomin att sådant stöd betraktas som direktstöd till bankernas kunder, inte till bankerna själva, och ger vägledning om hur man kan säkerställa minimal snedvridning av konkurrensen mellan bankerna.

(V) Offentlig kortfristig exportkreditförsäkring för alla länder utan att den berörda medlemsstaten behöver visa att respektive land tillfälligt är ”icke-marknadsförbart”.

(Vi) Stöd för koronavirusrelaterad forskning och utveckling (FoU) att hantera den nuvarande hälsokrisen i form av direkta bidrag, återbetalningsförskott eller skattemässiga fördelar. En bonus kan beviljas för gränsöverskridande samarbetsprojekt mellan medlemsstaterna.

(Vii) Stöd för konstruktion och uppskalning av testanläggningar att utveckla och testa produkter (inklusive vacciner, ventilatorer och skyddskläder) som är användbara för att hantera koronavirusutbrottet, fram till första industriella distributionen. Detta kan ta form av direkta bidrag, skattemässiga fördelar, återbetalningsbara förskott och garantier utan förlust. Företag kan dra nytta av en bonus när deras investering stöds av mer än en medlemsstat och när investeringen avslutas inom två månader efter beviljandet av stödet.

(Viii) Stöd för produktion av produkter som är relevanta för att hantera koronavirusutbrottet i form av direkta bidrag, skattemässiga fördelar, återbetalningsbara förskott och garantier utan förlust. Företag kan dra nytta av en bonus när deras investering stöds av mer än en medlemsstat och när investeringen avslutas inom två månader efter beviljandet av stödet.

(Ix) Riktat stöd i form av uppskjutande av skattebetalningar och / eller upphävande av sociala avgifter för de sektorer, regioner eller för typer av företag som drabbas hårdast av utbrottet.

(X) Riktat stöd i form av lönesubventioner för anställda för de företag i sektorer eller regioner som har drabbats mest av koronavirusutbrottet och annars skulle behöva säga upp personal.

(Xi) Riktat rekapitaliseringsstöd till icke-finansiella företag, om det inte finns någon annan lämplig lösning. Det finns skyddsåtgärder för att undvika onödig snedvridning av konkurrensen på den inre marknaden: villkor för nödvändigheten, lämpligheten och storleken på interventionen; villkor för statens inträde i företagens kapital och ersättning; villkor för statens utträde från de berörda företagens kapital, villkor avseende styrning inklusive utdelningsförbud och ersättningstak för ledande befattningshavare; förbud mot korssubventionering och förvärv och ytterligare åtgärder för att begränsa snedvridning av konkurrensen, krav på öppenhet och rapportering.

(Xii) Stöd för otäckta fasta kostnader för företag som står inför en nedgång i omsättningen under den stödberättigande perioden med minst 30% jämfört med samma period 2019 i samband med koronavirusutbrottet. Stödet kommer att bidra till en del av stödmottagarnas fasta kostnader som inte täcks av deras intäkter, upp till högst 10 miljoner euro per företag.

Kommissionen kommer också att göra det möjligt för medlemsstaterna att till och med den 31 december 2022 konvertera återbetalningsbara instrument (t.ex. garantier, lån, återbetalningsbara förskott) som beviljas inom ramen för den tillfälliga ramen till andra former av stöd, t.ex. direkta bidrag, förutsatt att villkoren i den tillfälliga ramen är uppfyllda.

Den tillfälliga ramen gör det möjligt för medlemsstaterna att kombinera alla stödåtgärder med varandra, förutom lån och garantier för samma lån och som överskrider tröskelvärdena enligt den tillfälliga ramen. Det gör det också möjligt för medlemsstaterna att kombinera alla stödåtgärder som beviljas inom ramen för den tillfälliga ramen med befintliga möjligheter att bevilja de minimis till ett företag på upp till 25,000 30,000 euro under tre räkenskapsår för företag som är verksamma inom den primära jordbrukssektorn, 200,000 XNUMX euro under tre räkenskapsår för företag som är verksamma inom fiskeri- och vattenbrukssektorn och XNUMX XNUMX euro under tre räkenskapsår för företag som är verksamma inom alla andra sektorer. Samtidigt måste medlemsstaterna åta sig att undvika onödig kumulation av stödåtgärder för samma företag för att begränsa stödet för att tillgodose deras faktiska behov.

Dessutom kompletterar den tillfälliga ramen de många andra möjligheter som medlemsstaterna redan har för att mildra den socioekonomiska effekten av koronavirusutbrottet, i enlighet med EU: s regler för statligt stöd. Den 13 mars 2020 antog kommissionen en Kommunikation om ett samordnat ekonomiskt svar på COVID-19-utbrottet fastställa dessa möjligheter. Till exempel kan medlemsstaterna göra allmänt tillämpliga ändringar till förmån för företag (t.ex. att skjuta upp skatter eller subventionera korttidsarbete i alla sektorer), som faller utanför reglerna för statligt stöd. De kan också bevilja företag kompensation för skador som orsakats på grund av och direkt orsakat av koronavirusutbrottet.

Den tillfälliga ramen kommer att finnas till slutet av december 2021. För att säkerställa rättssäkerhet kommer kommissionen att utvärdera före detta datum om den behöver utvidgas.

Den icke-konfidentiell version av beslutet kommer att finnas tillgänglig under ärendenummer SA.63656 i Registret över statligt stöd på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst. Nya publikationer av beslut om statligt stöd på internet och i Europeiska gemenskapernas officiella tidning finns upptagna i Konkurrensvecka e-nyheter.

Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som kommissionen har vidtagit för att ta itu med den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend