Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

"Löjligt", resande besvikna över brittiska karantänåtgärder för Frankrike

DELA MED SIG:

publicerade

on

Resenärer som skulle gå ombord på ett tåg från Paris till London samma dag som karantänreglerna i Storbritannien skulle förfalla var upprörda på måndagen (19 juli) av ett sista-minuten-beslut att hålla dem och kallade det "löjligt", "grymt" och " osammanhängande", skriv Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish och Ingrid Melander, Reuters.

Alla som anländer från Frankrike måste sätta karantän hemma eller på annat boende i fem till tio dagar, sade regeringen på fredagen (10 juli), även om de är helt vaccinerade mot COVID-16. Läs mer.

Det faktum att England avskaffade de flesta koronavirusrestriktioner på måndag gjorde det ännu mer bittert för dem som skulle checka in på Eurostar vid Gare du Nord-stationen i Paris. Läs mer.

Annons

"Det är osammanhängande och ... frustrerande", säger Vivien Saulais, en 30-årig fransman på väg tillbaka till Storbritannien, där han bor, efter att ha besökt sin familj.

"Jag tvingas göra en 10-dagars karantän medan den brittiska regeringen upphäver alla begränsningar och går för en politik för flockimmunitet."

Passagerare väntar på socialt distanserade stolar på Heathrow Airport mitt i coronavirus sjukdomen (COVID19) i London, Storbritannien 7 juli 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Passagerare väntar på socialt distanserade stolar på Heathrow Airport mitt i coronavirus sjukdomen (COVID19) i London, Storbritannien 7 juli 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Storbritannien rapporterar många fler COVID-19-fall än Frankrike på grund av spridningen av Delta-varianten, som först identifierades i Indien, men har få fall av Beta-varianten, som först identifierades i Sydafrika. Regeringen sa att den behöll karantänregler för resenärer från Frankrike på grund av förekomsten av Beta-varianten där.

Storbritannien har den sjunde högsta antalet dödsfall i COVID-19 i världen, 128,708, och förväntas snart ha fler nya infektioner varje dag än på höjden av en andra virusvåg tidigare i år. På söndagen kom det 48,161 XNUMX nya ärenden.

Men 87 procent av Storbritanniens vuxna befolkning har överskridit europeiska kamrater och har haft en vaccinationsdos och mer än 68 procent har haft två doser. Dödsfall, cirka 40 per dag, är en bråkdel av en topp på över 1,800 i januari.

"Det är helt löjligt eftersom Beta-varianten i Frankrike är så låg", säger Francis Beart, en 70-årig britt som hade rest till Frankrike för att träffa sin partner men hade avbrutit sitt besök för att ge tid för karantän. "Det är lite grymt."

Franska myndigheter har sagt att huvuddelen av fallen av Beta-varianten kommer från de utomeuropeiska territorierna La Reunion och Mayotte, snarare än fastlandet Frankrike, där den inte är utbredd.

"Vi tror inte att Förenade kungarikets beslut är helt baserade på vetenskapliga grunder. Vi tycker att de är överdrivna," sa Frankrikes juniorminister för europeiska frågor Clement Beaune till BFM TV.

coronavirus

Norge skjuter upp slutet på COVID -lockdown igen

publicerade

on

By

En man som bär skyddsmask bär påsar när han går på Oslos gator efter ett utbrott av coronavirus-sjukdomen (COVID-19), i Oslo, Norge. NTB Scanpix/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS

Norge skjuter upp för andra gången på onsdagen (28 juli) ett planerat sista steg i återupptagandet av sin ekonomi från pandemi-lockdown, på grund av den fortsatta spridningen av Delta-varianten av COVID-19, sade regeringen, skriver Terje Solsvik, Reuters.

"En ny bedömning kommer att göras i mitten av augusti", sa hälsominister Bent Hoeie på en presskonferens.

Annons

Åtgärder som kommer att hållas på plats för att stoppa spridningen av COVID-19 inkluderar barer och restauranger som är begränsade till bordsservering och begränsningar för 20 personer vid sammankomster i privata hem.

Regeringen lanserade i april en plan i fyra steg för att gradvis ta bort de flesta pandemierestriktioner och hade slutfört de tre första av dessa steg i mitten av juni.

Den 5 juli sa premiärminister Erna Solberg att det fjärde steget kan komma tidigt i slutet av juli eller början av augusti på grund av oro för Delta coronavirus -varianten. Läs mer.

Cirka 80% av vuxna i Norge har fått en första dos av ett COVID-19-vaccin och 41% av vuxna är helt vaccinerade, enligt Norwegian Institute of Public Health.

Tack vare en tidig avstängning i mars 2020 och hårda restriktioner som följde har nationen på 5.4 miljoner människor sett en av Europas lägsta dödlighetsgrader av viruset. Ungefär 800 norrmän har dött av covid-19.

Fortsätt läsa

coronavirus

EU tecknar avtal med GSK för leverans av potentiellt COVID-läkemedel

publicerade

on

By

Företagslogotyp för läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline ses på deras Stevenage -anläggning, Storbritannien 26 oktober 2020. REUTERS/Matthew Childs/File Photo

Europeiska unionen har tecknat ett kontrakt med GlaxoSmithKline (GSK.L) för leverans av upp till 220,000 19 behandlingar av sin undersökande monoklonala antikroppsterapi sotrovimab mot COVID-28, sade det på onsdagen (XNUMX juli), skriva Francesco Guarascio med ytterligare rapportering av Jo Mason, Reuters.

Läkemedlet, som utvecklats tillsammans med det amerikanska företaget Vir Biotechnology (VIR.O), kan användas för behandling av högriskpatienter med lindriga symtom som inte kräver extra syre, enligt kommissionen.

Affären är ett lyft för GSK-arbetet med potentiella behandlingar för COVID-19 efter att företaget spelat en begränsad roll i utvecklingen av vacciner. I stället för att göra ett eget coronavirus -skott har GSK fokuserat på att leverera sin booster till andra utvecklare och har samarbetat med Sanofi (SASY.PA) att utveckla en jab.

Annons

GSK bekräftade affären i ett uttalande på onsdagen och sa att det representerade "ett avgörande steg framåt för att behandla fall av COVID-19" i Europa.

Läkemedlet bedöms för närvarande av European Medicines Agency (EMA) under en rullande översyn.

Det har fått akuttillstånd i USA för att behandla mild till måttlig COVID-19-patienter som har hög risk att utveckla en allvarlig infektion.

Kontraktet har backats upp av 16 av de 27 EU -staterna, som kan köpa läkemedlet först efter att det har godkänts av EMA eller av nationella läkemedelsregulatorer. Det pris som överenskommits för potentiella köp har inte offentliggjorts. En talesman för kommissionen vägrade att kommentera saken.

Monoklonala antikroppar efterliknar naturliga antikroppar som kroppen genererar för att bekämpa infektioner.

Affären med GSK följer ett kontrakt som EU tecknade i april med den schweiziska läkemedelsjätten Roche (ROG.S) att säkra cirka 55,000 XNUMX doser av en potentiell behandling baserad på en cocktail av monoklonala antikroppar som utvecklats av Roche tillsammans med den amerikanska läkemedelsproducenten Regeneron (REGN.O). Läs mer.

Förutom monoklonala behandlingar är det enda andra anti-COVID-läkemedlet som EU har köpt Gileads (GILD.O) remdesivir, ett antiviralt läkemedel. Förra året reserverade EU en halv miljon kurser efter att läkemedlet fått ett villkorat EU-godkännande.

Fortsätt läsa

coronavirus

Desinformation om Coronavirus: Onlineplattformar vidtar nya åtgärder och kräver fler spelare att gå med i uppförandekoden

publicerade

on

Kommissionen har publicerade rapporterna från Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft och Google om åtgärder som vidtagits i juni för att bekämpa desinformation om koronavirus. De nuvarande undertecknarna och kommissionen uppmanar också nya företag att ansluta sig till Uppförandekod för desinformation eftersom det kommer att bidra till att bredda dess effekt och göra det mer effektivt. Värden och transparens Vice President Věra Jourová sa: ”Programmet för övervakning av desinformation för COVID-19 har gjort det möjligt att hålla reda på viktiga åtgärder som genomförs av onlineplattformar. Med nya varianter av spridning av virus och vaccinationer som fortsätter i full fart är det avgörande att uppfylla åtagandena. Vi ser fram emot att stärka uppförandekoden. ”

Kommissionär för den inre marknaden Thierry Breton tillade: ”EU stod fast vid sitt löfte att leverera tillräckligt med doser för att säkert vaccinera varje EU -medborgare. Alla intressenter måste nu ta sitt ansvar för att bekämpa vaccinens tvekan som orsakas av desinformation. Samtidigt som vi stärker uppförandekoden med plattformar och undertecknare, efterlyser vi nya undertecknare för att gå med i kampen mot desinformation ”. 

Till exempel nådde TikToks kampanj som stöder vaccination, med den irländska regeringen, över en miljon visningar och över 20,000 19 likes. Google fortsatte att arbeta med folkhälsomyndigheter för att visa information om vaccinationsplatser i Google Sök och kartor, en funktion som finns tillgänglig i Frankrike, Polen, Italien, Irland och Schweiz. På Twitter kan användare nu träna automatiserade system för att bättre identifiera kränkningar av plattformens COVID-XNUMX-desinformationspolicy.

Annons

Microsoft förlängde sitt partnerskap med NewsGuard, ett Edge -tillägg som varnar för webbplatser som sprider desinformation. Facebook samarbetade med internationella hälsomyndigheter för att öka allmänhetens medvetenhet om vaccinets effektivitet och säkerhet och med Michigan State University (MSU) -forskare för att bättre upptäcka och tillskriva djupt falska. Dessa gemensamma ansträngningar måste fortsätta med tanke på de bestående och komplexa utmaningar som desinformation på nätet fortfarande utgör. Kommissionens program för övervakning av desinformation för covid-19 har förlängts till slutet av 2021 och rapporter kommer nu att publiceras varannan månad. Nästa rapport kommer att publiceras i september. Följer nyligen publicerade Guidancehar undertecknarna startat processen för att stärka koden och lanserat en gemensam uppmaning till intresse för potentiella nya undertecknare.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend