Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

I Meaux drev desillusioneringen väljarna mot Frankrikes återuppväckta extremhöger

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Marine Le Pen (högerextrema franska National Rally (Rassemblement National partikandidat) röstar i den andra omgången av det franska parlamentsvalet vid en vallokal i Henin-Beaumont, Frankrike, 19 juni 2022.

Sandrine Marchal, en vårdarbetare, började rösta på högerextrema partier för flera år sedan efter att ha blivit frustrerad över sin oförmåga att klara sig. Hennes hemstad Meaux, ett östparisiskt konservativt fäste, gjorde samma politiska förändring på söndagen.

Den är känd för sin brieost och var en av många valkretsar som föll till Rassemblement National-partiet Marine Le Pen. Detta var när frustrerade väljare ventilerade sin ilska mot president Emmanuel Macron.

Le Pens parti vann 89 mandat på söndagen, 10 fler än 2017, och dess högsta antal någonsin i nationalförsamlingen. Det blir första gången som det kan bilda ett parlamentariskt utskott. Detta kommer att göra det möjligt för den att få mer offentlig finansiering, mer talartid och andra lagstiftande befogenheter.

Marchal hävdade att hennes missnöje bottnade i en känsla av övergivenhet från staten. Hon sa också att hon anser att invandrare blir bättre omhändertagna.

"Jag har två jobb och får ingen statlig hjälp. De arbetar inte och de får all hjälp", konstaterade 50-åringen som brukade rösta konservativt.

"Jag är inte rasist, men du kommer att bli det någon gång."

Annons

Rassemblement National (RN), trogna, kallade resultatet för en "tsunami i fransk politik". Det återspeglar den djupa splittringen i Frankrike och Le Pens ansträngningar att demonisera sitt parti under de senaste fem åren.

Le Pen uppgav på måndagen att han var positivt överraskad över mobiliseringen av sina landsmän och deras önskan att invandring, otrygghet och kampen mot islamism inte skulle förloras från nationalförsamlingen.

Beatrice Roullaud, en högerextrem kandidat, vann 52 % av rösterna i Meaux och slog ut kandidaten för en vänsterkoalition. Mer än hälften av de registrerade väljarna röstade inte i vallokalerna.

Jean-Francois Cope, en konservativ borgmästare, sa att han var oroad över det faktum att "republikens värderingar" inte kommer att vara representerade i valkretsen. Han krävde dock inte en omröstning mot den högerextrema kandidaten mellan omgångarna.

Celine Desbois (51), sa att hon röstade på Le Pens parti för att hon kände sig mer sårbar i sin hemstad och ville ge Macron ett besked.

Hon sade, "Jag är en socialarbetare. Att rösta RN är emot vad jag gör. Men det var nödvändigt för regeringen att agera." Hennes 21-åriga dotter röstade på RN.

Daisy Hawa Jumapili (60-årig sekreterare) gick längs samma gata och uttryckte sin sorg över Frankrikes smygande rasism.

Hon sa: "Vi måste vara snälla mot varandra."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend