Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

Fransk domstol bötfällde Mukhtar Ablyazov för att ha uteblivit i domstolen

DELA MED SIG:

publicerade

on

On March 7, 2023, the Court of Appeal of the French city of Aix-en-Provence ruled to impose a fine on Mukhtar Ablyazov for failing to appear in court. The court refused to accept Ablyazov’s arguments about political persecution as an excuse for not appearing.

Mukhtar Ablyazov var tänkt att inställa sig i domstolen i Aix-en-Provence den 15 och 16 juni 2021 för förhör. I sista stund före mötet meddelade Ablyazov, genom sin advokat, att han inte hade för avsikt att följa den franska domstolens instruktioner och argumenterade för sitt beslut med rädsla för politisk förföljelse.

Senare lämnade BTA in en yrkande om att ålägga Ablyazov böter på grund av hans underlåtenhet att inställa sig i rätten. I överklagandeinstansen fann domstolen att Mukhtar Ablyazov redan hade dykt upp på ett liknande samtal 2018. Ablyazov fråntogs också flyktingstatus, först i England och sedan i Frankrike, så han kunde inte använda denna status för att inte inställa sig i domstol . Samtidigt har undersökningsdomaren tidigare utsett Ablyazov till ett mått av rättslig kontroll, som bland annat inkluderar framträdande på begäran av domstolen. Mukhtar Ablyazov bröt mot denna åtgärd genom att inte infinna sig vid kallelsen av domstolen i staden Aix-en-Provence.

On March 7, 2023, the Aix-en-Provence Court of Appeal ruled that Mukhtar Ablyazov had not complied with the court’s request to appear, in connection with which he was fined in favor of the French state.

BTA Bank välkomnar det rättvisa beslutet från den franska domstolen. Mukhtar Ablyazov och hans medbrottslingar vägrade upprepade gånger att ärligt delta i rättegångar och bröt mot många domstolsbeslut, inklusive i USA, för vilka de åtalades och bötfälldes.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend