Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

Franska utomlands röstning: det nya ansiktet är Philippe Hababou Solomon, som fokuserar på fred och dialog

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den här veckan kommer det franska parlamentsvalet att äga rum, som förutses av president Macrons beslut, efter resultatet av valet till Europaparlamentet. Fransmännen i Frankrike och utomlands uppmanas att rösta för en förnyelse av nationalförsamlingen. Förutom de miljontals fransmän som röstar över hela Frankrike, kommer hundratusentals medborgare som bor utomlands att rösta i valdistrikt världen över. Den 8:e valkretsen inkluderar Italien, Vatikanen, San Marino, Israel, Turkiet, Grekland, Cypern och Malta. Israel är det ledande landet i distriktet när det gäller antalet franska invånare, med cirka 90,000 35,000 personer, följt av Italien med XNUMX XNUMX röstberättigade. Alla registrerade väljare har rätt att rösta genom olika metoder (elektroniska, fysiska eller per post) och kan vara avgörande vid valet av sin representant i Paris parlament.

I och med starten av denna snabba valkampanj dök omedelbart ett nytt ansikte upp som kandidat i distriktet: entreprenören Philippe Hababou Solomon, en jude av tunisiskt ursprung, med franskt och israeliskt medborgarskap, bosatt mellan London och Dubai. Framgångsrik affärsman bestämde han sig för att gå in för att stå till tjänst för sina landsmän utomlands och därmed bättre bidra till dialog och samarbete mellan regeringar och länder, med tanke på hans ursprung och hans kunskap om olika kulturer och politiska verkligheter.

Solomon, som anlände till Rom i torsdags för en serie möten, klargjorde omedelbart att hans huvudsakliga åtagande är stödet från fransmännen som är bosatta i Israel och Italien, och uttryckte också en önskan att aktivt bidra till fredsprocessen i Mellanöstern med tanke på hans stora nätverk av kontakter och omfattande internationell erfarenhet tillsammans med presidenter och regeringar över hela världen, särskilt i att medla komplexa konflikter i Afrika och Mellanöstern. Solomon sade att han vill göra sina kunskaper, färdigheter och medlingsförmåga tillgängliga för att hantera många av de spända situationer som plågar regionen och där Frankrike kan spela en avgörande roll för att hitta lösningar, fred och stabilitet. ”Min erfarenhet gör att jag förstår de många olika kulturerna, dynamiken och behovet av medling i konfliktsammanhang; vi måste alla arbeta för fred genom att erkänna nyckelaktörerna och övervinna religiöst hat”, sa Solomon.

Philippe Hababou Solomon betonade också sin avsikt att vara en bro för vänskap mellan Israel, Italien och Frankrike, och åtog sig att försvara liberala principer och den fria marknaden, samt att kämpa mot antisemitism och hat. ”Jag ger inga tomma löften, men jag står till mina landsmäns förfogande för att lösa deras dagliga problem. Jag vill främja ett starkare band mellan Frankrike och Italien och försvara de värderingar som förenar oss och övervinna de dåraktiga och traditionella spänningarna mellan våra regeringar. Närvaron av många fransmän i Italien visar hur vi är broderliga folk som kan värdera denna närhet, precis som Frankrike måste kraftfullt försvara Israels rätt att försvara sig själv”, avslutade Solomon.

Franska medborgare som är bosatta i de ovannämnda länderna, som är myndiga och registrerade på de konsulära vallistorna, kan därför rösta online från tisdagen den 25 juni kl. 12 till torsdagen den 00 juni kl. 27 i lämplig del av telematikportalen "Le ministère de l'Europe et des Affaires", tillgänglig via följande länk: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/services-aux-francais/voter-a-l-etranger/modalites-de-vote/vote-par-internet/

Den 30 juni kommer den första omgången av personlig röstning att äga rum på konsulaten för väljare registrerade på den konsulära vallistan (LEC), medan de föregående dagarna kommer de som har aktiverat detta alternativ och fått valpaketet att rösta före post. De två kandidater som får flest röster går till omval den 7 juli.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend