Anslut dig till vårt nätverk!

G20 Summit

"Italien har arbetat hårt för att främja en mer rättvis återhämtning" Mario Draghi

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vid dagens (30 oktober) G20-toppmöte sade Italiens premiärminister Mario Draghi att Italien hade arbetat för att främja en mer rättvis återhämtning, och pekade på det globala hälsotoppmötet i Rom, men underströk också den historiska karaktären av avtalet om en rättvisare internationell skatt systemet. 

"Dessa resultat är en kraftfull påminnelse, eller vad vi kan uppnå kollektivt", sa han, "Vi måste uppmuntra varandra att vara ambitiösa inom alla områden där vi arbetar tillsammans."

Draghi beskrev hur de senaste åren hade varit svåra för det globala samfundet, och citerade inte bara pandemin, utan en period av växande protektionism och unilateralism, med en sned hänvisning till Trump-administrationen. Han sa: "Från pandemin, till klimatförändringar, till rättvis och rättvis beskattning, att gå på egen hand, det är helt enkelt inte ett alternativ. Vi måste göra allt vi kan för att övervinna våra olikheter och vi måste återuppväcka den anda som ledde till skapandet av denna grupp.” 

Annons

Draghi sa att det fanns anledning till optimism, pandemin är inte över och det finns häpnadsväckande skillnader i den globala distributionen av vacciner. Han sa att 40 % av världens befolkning skulle vara vaccinerade i slutet av 2021, men det fanns ett behov av mer samordnade åtgärder. Det nya målet är att nå 70 % global vaccination i mitten av 2022.

Dela den här artikeln:

Försvar

# G20-ledares uttalande om att bekämpa terrorism

publicerade

on

G20 kom överens i dag (7 juli) om en handlingsplan för att bekämpa terrorism. Ledare för G20 fördömde starkt alla terroristattacker världen över och stod förena i kampen mot terrorism och dess finansiering. I en uttalande om bekämpande av terrorism deklarerade G20-ledarna sin beslutsamhet att förebygga och bekämpa terrorism.

Den fullständiga texten till uttalandet kan hittas här.

President Junckers pressanmärkningar från morgonens presskonferens finns tillgängliga här.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

EU

EU säger att svara om USA påtar sig straffåtgärder

publicerade

on

Europeiska unionen kommer att svara om USA inför straffavgifter på stål, sade Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker på fredagen (7 juli) vid G20-toppmötet i Hamburg. skriver Noa Barkin.

"Om USA inför tullar på europeisk stålimport är Europa redo att reagera omedelbart och adekvat," sa Juncker till journalister.

I en grävning av USA: s president Donald Trump sa han att ett nytt handelsavtal mellan EU och Japan som undertecknades på torsdag visade att européer inte satte upp "protektionistiska murar".

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

EU

President Juncker vid #G20 i Hamburg: Varnar mot protektionism

publicerade

on

Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och kommissionär Pierre Moscovici deltar i G20-toppmötet i Hamburg idag (7 juli) och i morgon. Under det tyska G20-ordförandeskapet kommer G20-länderna att mötas under mottot "Forma en sammankopplad värld".

I morse höll president Juncker och Europeiska rådets president Donald Tusk en gemensam presskonferens inför G20-toppmötet. På tal om världsekonomins utsikter sade president Juncker: "I år möter vi vinden i våra segel. Alla 28 EU-länder växer. Sedan 2013 har tio miljoner jobb skapats i Europeiska unionen. Vi har den lägsta arbetslösheten På nio år. Det är 233 miljoner européer som arbetar - den högsta sysselsättningsgraden vi någonsin har haft i Europeiska unionen. "

President Juncker sa också att "att gå tillbaka till protektionism inte är vägen framåt", det ekonomiska partnerskapsavtalet mellan EU och Japan som ingicks i går, var rätt väg framåt och tillade att detta avtal tar hänsyn till alla europeiska intressen och höga standarder relaterade till arbetskraft , miljö och dataskydd.

President Juncker betonade vikten av ett partnerskap med Afrika och beskrev klimatförändringarna som "den största utmaningen för framtiden". Konkreta G20-åtaganden till stöd för Afrika är centrala för toppmötet. Arbetet vid G20-toppmötet kommer att äga rum under fyra arbetsmöten om: 1. Global tillväxt och handel; 2. Hållbar utveckling, klimat och energi. 3. Partnerskap med Afrika, migration och hälsa och 4. Digitalisering, kvinnors egenmakt och sysselsättning. EU: s prioriteringar för G20-toppmötet beskrivs i gemensamt brev Av presidenter Juncker och Tusk skickade till EU stats- och regeringschefer på 4 juli.

President Junckers pressanmärkningar finns tillgängliga här.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend