Anslut dig till vårt nätverk!

georgien

Mitt i växande protester i Georgien uttalar sig hotade icke-statliga organisationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Students For Liberty, den största internationella pro-liberty studentorganisationen i världen, utfärdade idag ett uttalande om det växande våldet i Tbilisi, Georgia, som involverar fredliga demonstranter som är medlemmar i Students For Liberty. 

Protesterna startade den 7 maj på grund av ett lagförslag som syftade till att urholka det georgiska folkets suveränitet och hålla dem under tummen av den ryska regeringen.

Under de senaste åren har det georgiska folket gjort stadiga framsteg i kampen för frihet och rättsstatsprincipen. Denna nya lag vänder dock dessa framsteg och hotar framtiden för frihet i Georgien. Det gör det genom att lägga betydande restriktioner på media, icke-statliga organisationer och andra ideella organisationer som arbetar i landet.

Lagen, som kallas "Foreign Agents" Bill, skulle tillåta den georgiska regeringen att övervaka organisationer som främjar idéerna om frihet och demokrati. Dessutom har regeringspartiet som föreslog denna lag lanserat en kampanj av våld och hot mot fredliga demonstranter, aktivister och anställda i de organisationer som de försöker övervaka. 

I ett sammanhang med över 100,000 XNUMX människor som protesterade har många skadats av tårgas eller pepparspray. Andra har blivit misshandlade och olagligt fängslade, och fler har fortfarande upplevt en våg av hot mot sina egna liv och sina familjer. 

Elizabeth Tsereteli, European Programs Associate vid SFL och bosatt i Georgia, sa:

"Den regeringsvänliga media har delat röstklipp från LibertyCon Europe, ett nyligen genomfört Students For Liberty-evenemang som ägde rum i huvudstaden Tbilisi, som "hemligt material" som de fick, framställt det som en destruktiv utländsk styrka och hävdat det är en konferens för radikaler med destruktiva krafter, vars ekonomi kommer från okända källor.”

Annons

Denna felaktiga framställning av SFL ökar vår oro angående situationen.

Mitt i dessa protester förklarar vi vårt orubbliga stöd för Georgiens folk och för de frivilliga och anställda vid Students For Liberty som just nu kämpar för sin frihet mot sin regerings auktoritära mål. 

Students For Liberty står i solidaritet med de individer som har blivit våldsamt överfallna av de pro-ryska regeringsstyrkorna på grund av deras inställning i frågan - Dimitri Chikovani, Gia Japaridze (en frekvent talare vid SFL-evenemang i Georgien), Lasha Ghviniadze, Boris Chele Kurua (en alumn från SFL) och Nodar Chachanidze - en lista som växer snabbt.

Som en gemenskap fördömer vi alla statliga våld som hotar rättsstatsprincipen, strider mot yttrande- och föreningsfriheten, bryter mot demokratiska principer och hindrar Georgiens väg mot en friare framtid.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend