Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Tyskland överväger fler trottoarkanter av covid-19 eftersom USA avråder från att resa dit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Medlemmar av byrån för allmän ordning går på en julmarknad, där de kontrollerar "2G"-regeln som tillåter endast de som vaccinerats eller tillfrisknat från coronaviruset (COVID-19) att besöka, i Köln, Tyskland, den 22 november 2021. REUTERS /Thilo Schmuelgen
En kvinna går in i ett vaccinationsbås vid ett drive-in-vaccinationscenter för coronavirussjukdom (COVID-19) på Lanxess Arena i Köln, Tyskland, 23 november 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Tysklands hälsominister krävde på tisdagen (23 november) ytterligare restriktioner för att innehålla en "dramatisk" ökning av coronavirusfall då landets infektionsfrekvens slog rekord och USA avrådde från att resa dit, skriver Andreas Rinke, Riham Alkhousaa och Sarah Marsh, Reuters.

Incidensen på sju dagar - antalet personer per 100,000 399.8 som smittats under den senaste veckan - nådde 386.5 på tisdagen, upp från XNUMX på måndagen, visade data från Robert Koch Institute (RKI) för infektionssjukdomar.

Hälsominister Jens Spahn krävde att fler offentliga utrymmen skulle begränsas till dem som vaccinerats eller nyligen återhämtat sig från covid-19 och som också hade ett negativt test, i ett försök att begränsa Tysklands fjärde våg.

Spahn uteslöt inte låsningar, även om han sa att detta skulle avgöras region för region. Vissa regioner som det hårt drabbade Sachsen och Bayern vidtar redan åtgärder som att ställa in julmarknader.

Annons

– Situationen är inte bara allvarlig, i vissa regioner i Tyskland är den nu dramatisk, säger Spahn till tyska radion. "Vi måste flytta runt patienter eftersom intensivvårdsavdelningarna är fulla och det påverkar inte bara patienter med covid-19."

Med Tyskland brottas med oro över leveransen av Biontech/Pfizer (PFE.N) Vaccinet tidigarelade företaget leveransen av en miljon doser som ursprungligen var planerade till december, berättade Spahn för hälsoministeriets tjänstemän på måndagen, enligt två regeringskällor.

Det skulle göra det möjligt för den att leverera 3 miljoner istället för 2 miljoner doser nästa vecka när människor skyndar sig att få booster-shots och möten på vaccincenter är fullbokade.

Annons

Huruvida det skulle påverka det totala antalet vacciner som tilldelats Tyskland för resten av året återstod att avgöra, sa källorna.

Ökningen av fall i Tyskland och i grannlandet Danmark fick amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC) på måndagen att avråda från resor till de två länderna, och höjde sin reserekommendation till "Level Four: Very High".

Dela den här artikeln:

coronavirus

Covid-fall slår rekord i Europa, vilket föranleder att boostershot tänker om

publicerade

on

By

En läkare tenderar mot patienter med coronaviruset (COVID-19) på intensivvårdsavdelningen (ICU) på Pirogov-sjukhuset i Sofia, Bulgarien. REUTERS/Stoyan Nenov

Coronavirusinfektioner slog rekord i delar av Europa på onsdagen (24 november), med kontinenten återigen epicentrum för en pandemi som har lett till nya rörelsehinder och fått hälsoexperter att tänka igen på boostervaccinationsskott, skriver Jason Hovet, Robert Muller, Gergely Szakacs, Niklas Pollard, Andreas Rinke, Riham Alkousaa, Angelo Amante, Sudip Kar Gupta, Geert De Clercq och Sarah Marsh i byråer över hela Europa, Nick Macfie, Francesco Guarascio och Jason Hovet.

Slovakien, Tjeckien och Ungern rapporterade alla nya toppar i dagliga infektioner när vintern griper Europa och människor samlas inomhus inför julen, vilket ger en perfekt grogrund för covid-19.

Sjukdomen har svept över världen under de två år som gått sedan den först upptäcktes i centrala Kina, infekterat mer än 258 miljoner människor och dödat 5.4 miljoner. Läs mer.

Annons

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), EU:s folkhälsomyndighet, rekommenderade vaccinförstärkare för alla vuxna, med prioritet för dem över 40, i en stort skifte från dess tidigare vägledning som föreslog att de extra doserna bör övervägas för äldre svaga personer och de med försvagat immunförsvar.

"Tillgängliga bevis som kommer från Israel och Storbritannien visar en betydande ökning av skyddet mot infektion och allvarlig sjukdom efter en boosterdos i alla åldersgrupper på kort sikt", sade ECDC i en rapport som publicerades på onsdagen. Läs more.

Många EU-länder har redan börjat ge boosterdoser till sin befolkning men använder olika kriterier för att göra prioriteringar och olika intervall mellan de första skotten och boosterna.

Annons

ECDC:s chef Andrea Ammon sa att boosters skulle öka skyddet mot infektioner orsakade av avtagande immunitet och "potentiellt skulle kunna minska överföringen i befolkningen och förhindra ytterligare sjukhusvistelser och dödsfall".

Hon rådde länder med låga nivåer av vaccination att påskynda utbyggnaden och varnade för höga risker för en ytterligare ökning av dödsfall och sjukhusinläggningar i Europa i december och januari om de rekommenderade åtgärderna inte införs.

Världshälsoorganisationens chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, erkände att Europa återigen var i epicentrum av pandemin, varnade för en "falsk känsla av säkerhet" över det skydd som vacciner erbjuder.

"Inget land är out of the woods", sa han till reportrar och tillade att han hoppades att en konsensus kan hittas vid ett ministermöte i Världshandelsorganisationen nästa vecka för ett undantag från IP för pandemivacciner, som redan stöds av mer än 100 länder. Läs mer.

Sverige kommer att gradvis börja rulla ut boosters till alla vuxna, sade myndigheter och hälsotjänstemän. Booster shots av mRNA-vaccin har erbjudits till personer som är 65 år eller äldre, med ett öga för att så småningom utöka skotten till andra grupper.

"Vi står inför en osäker vinter", sa hälsominister Lena Hallengren på en presskonferens. "Du kan bidra genom att stanna hemma om du är sjuk eller genom att vaccinera dig om du inte redan har gjort det, och ta din booster när du erbjuds det."

Slovakien rapporterade sin högsta dagliga ökning av fall i onsdags, strax före ett regeringsmöte som sannolikt kommer överens om en kortsiktig låsning för att dämpa världens snabbaste ökning av infektioner.

Grannlandet Österrike har redan låst in sin befolkning den här veckan i minst 10 dagar, och blivit den första att återinföra sådana restriktioner. Det kommer också att kräva att hela befolkningen vaccineras från den 1 februari, vilket gör många upprörda i ett land där skepsisen mot statliga mandat som påverkar individuella friheter är stor.

Tjeckien rapporterade sin högsta dagliga ökning av infektioner, med fall som översteg 25,000 60 för första gången och satte ytterligare belastning på sjukhusen. Regeringen funderar på att införa obligatoriska vacciner för personer över XNUMX och vissa yrken, som sjukvårdspersonal.

Ungern rapporterade rekord med 12,637 19 nya dagliga COVID-XNUMX-fall.

Premiärminister Viktor Orbans regering, som motsätter sig ytterligare nedstängningar av rädsla för att kväva ekonomin, lanserade en vaccinationskampanj denna vecka, som erbjuder skott utan föregående registrering.

Men tanken på obligatoriska vaccinationer har också väckt oro bland ungrare.

"Att göra vaccinet obligatoriskt är en svår sak eftersom det kan begränsa människor allvarligt, inklusive från att försörja sig, så jag tror att ett sådant beslut bör fattas mycket noggrant", sa Zsuzsanna Koszoru när hon ställde upp för en boostershot.

Frankrike tillkännagav nya åtgärder för inneslutning av covid på torsdagen (25 november) eftersom infektionsfrekvensen stiger i hela landet. Regeringens talesman Gabriel Attal sa att de vill undvika stora trottoarkanter i det offentliga livet, och föredrar att stärka reglerna för social distansering och påskynda sin boosterkampanj. Läs mer.

Italien förväntas begränsa tillgången till vissa inomhuslokaler för personer som inte har vaccinerats. Läs mer. Den holländska regeringen kommer att tillkännage nya åtgärder idag (26 november).

Många tyska regioner har redan börjat införa strängare regler mitt i landets värsta covid-ökning hittills när ridån faller för Angela Merkel-eran, inklusive att kräva att vaccinerade personer visar ett negativt test för att delta i inomhusevenemang. Läs mer.

Avgående hälsominister Jens Spahn sa på måndagen att i slutet av vintern skulle nästan alla i Tyskland vara "vaccinerade, återhämtade eller döda".

Interaktiv grafisk spårning av global spridning av coronavirus.

Eikon-användare kan klicka här för en case tracker.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

EU Digital COVID-certifikat

EU:s digitala covid-certifikat: Kommissionen antar likvärdighetsbeslut för Singapore och Togo

publicerade

on

Kommissionen har antagit två nya beslut som intygar att covid-19-certifikat utfärdade av Singapore och Togo är likvärdiga med EU Digital COVID-certifikat. Som ett resultat kommer de två länderna att anslutas till EU:s system. EU kommer att acceptera deras covid-certifikat på samma villkor som EU:s digitala covid-certifikat. Detta innebär att innehavare av certifikat utfärdade av dessa två länder kommer att kunna använda dem på samma villkor som innehavare av ett digitalt EU-covid-certifikat. Samtidigt kom de två länderna överens om att acceptera EU:s digitala covid-certifikat för resor från EU till sina länder.

Justitiekommissionär Didier Reynders välkomnade det ökande antalet länder som ansluter sig till EU:s ansträngning och lyfter fram: "Hintills har vi 51 länder och territorier på fem kontinenter som nu är anslutna till EU:s digitala covid-certifikatsystem. Jag är också glad över att vi har det första sydostasiatiska landet och det första afrikanska landet söder om Sahara som kommer att kopplas samman med det digitala covid-certifikatet. När semestern närmar sig slutet av året vill jag återigen bekräfta för resenärer vikten av detta verktyg för att underbygga förtroendet att resa inom och utanför EU.”

Du har nu möjlighet två kommissionsbeslut som antogs i dag träder i kraft den 25 november 2021. Mer information om EU:s digitala covid-certifikat finns på särskild webbplats.

Annons

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

coronavirus

Totalt antal dödsfall i samband med covid i Europa kan överstiga 2.2 miljoner i mars - WHO

publicerade

on

By

En hälsa arbetare står nära en ambulans som bär en covid-19-patient, medan de väntar i kön på ett sjukhus för personer som smittats av coronaviruset i Kiev, Ukraina. REUTERS/Gleb Garanich

Världshälsoorganisationen (WHO) sa på tisdagen (23 november) att ytterligare 700,000 19 människor skulle kunna dö av covid-2.2 i Europa i mars, vilket tar det totala antalet till över XNUMX miljoner, eftersom det uppmanade människor att vaccinera sig och ta booster-shots, skriver Emma Farge.

Totala kumulativa dödsfall från luftvägssjukdomen i de 53 länderna i WHO:s europeiska region har redan överstigit 1.5 miljoner, sade den, med det dagliga antalet fördubblade från slutet av september till 4,200 XNUMX per dag.

I WHO:s europeiska region ingår även Ryssland och andra före detta sovjetrepubliker samt Turkiet.

Annons

"De kumulativa rapporterade dödsfallen beräknas nå över 2.2 miljoner till våren nästa år, baserat på nuvarande trender," sa den och tillade att COVID-19 nu är den främsta regionala dödsorsaken.

Hög eller extrem stress på intensivvårdsavdelningar (ICU) förväntas i 49 av 53 länder senast den 1 mars, tillade WHO.

Frankrike, Spanien och Ungern var bland de länder som förväntades uppleva extrem stress i intensivvårdsanvändning i början av 2022, enligt data som citeras av WHO Europe.

Annons

Nederländerna började transportera covid-19-patienter över gränsen till Tyskland på tisdagen när trycket ökar på sjukhus och infektionerna stiger till rekordnivåer. Österrike inledde sin fjärde lockdown på måndagen (22 november). Läs mer.

WHO sa att ett stort antal ovaccinerade personer samt "reducerat vaccininducerat skydd" var bland de faktorer som driver hög överföring i Europa vid sidan av dominansen av Delta-varianten och uppmjukningen av hygienåtgärder.

WHO:s Europachef Hans Kluge uppmanade människor att vaccinera sig och även att få en boosterdos "om det erbjuds".

WHO:s tjänstemän vid huvudkontoret i Genève har tidigare avrådt från covid-19-vaccinförstärkare tills fler människor runt om i världen har fått primärdoser. WHO-tjänstemän svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer om huruvida detta representerade en förändring av den officiella vägledningen.

"Alla av oss har möjlighet och ansvar att hjälpa till att förhindra onödiga tragedier och förluster av människoliv och begränsa ytterligare störningar för samhället och företagen under denna vintersäsong", säger Kluge.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend