Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Tyskland överväger fler trottoarkanter av covid-19 eftersom USA avråder från att resa dit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Medlemmar av ordningskontoret går på en julmarknad, där de kontrollerar "2G"-regeln som tillåter endast de som vaccinerats eller återhämtat sig från coronaviruset (COVID-19) att besöka, i Köln, Tyskland, den 22 november 2021. REUTERS /Thilo Schmuelgen
En kvinna går in i ett vaccinationsbås vid ett drive-in-vaccinationscenter för coronavirussjukdom (COVID-19) på Lanxess Arena i Köln, Tyskland, 23 november 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Tysklands hälsominister krävde på tisdagen (23 november) ytterligare restriktioner för att innehålla en "dramatisk" ökning av coronavirusfall då landets infektionsfrekvens slog rekord och USA avrådde från att resa dit, skriver Andreas Rinke, Riham Alkhousaa och Sarah Marsh, Reuters.

Incidensen på sju dagar - antalet personer per 100,000 399.8 som smittats under den senaste veckan - nådde 386.5 på tisdagen, upp från XNUMX på måndagen, visade data från Robert Koch Institute (RKI) för infektionssjukdomar.

Hälsominister Jens Spahn krävde att fler offentliga utrymmen skulle begränsas till dem som vaccinerats eller nyligen återhämtat sig från covid-19 och som också hade ett negativt test, i ett försök att begränsa Tysklands fjärde våg.

Spahn uteslöt inte låsningar, även om han sa att detta skulle avgöras region för region. Vissa regioner som det hårt drabbade Sachsen och Bayern vidtar redan åtgärder som att ställa in julmarknader.

– Situationen är inte bara allvarlig, i vissa regioner i Tyskland är den nu dramatisk, säger Spahn till tyska radion. "Vi måste flytta runt patienter eftersom intensivvårdsavdelningarna är fulla och det påverkar inte bara patienter med covid-19."

Med Tyskland brottas med oro över leveransen av Biontech/Pfizer (PFE.N) Enligt två regeringskällor tidigarelade företaget leveransen av en miljon doser som ursprungligen var planerade till december, berättade Spahn för hälsoministeriets tjänstemän på måndagen.

Det skulle göra det möjligt för den att leverera 3 miljoner istället för 2 miljoner doser nästa vecka när människor skyndar sig att få booster-shots och möten på vaccincenter är fullbokade.

Annons

Huruvida det skulle påverka det totala antalet vacciner som tilldelats Tyskland för resten av året återstod att avgöra, sa källorna.

Ökningen av fall i Tyskland och i grannlandet Danmark fick amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC) på måndagen att avråda från resor till de två länderna och höjde sin reserekommendation till "Level Four: Very High".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend