Anslut dig till vårt nätverk!

Tyskland

Reichsbürger - ryskt projekt för att destabilisera Tyskland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ryssland har ett omfattande nätverk av agenter i EU, som kan användas för omfattande destabilisering och Putin skalar snabbt upp hoten mot Europa. 

Kuppförsöket i Tyskland, som ägde rum den 7 december, är ett klassiskt exempel på den ryska federationens hybridaggression. Bland de 25 fängslade personerna som planerade att avlägsna Scholz från makten fanns en rysk medborgare som hade nära relationer med Heinrich Reiss, som de jure och de facto ledde Reichsbürger. Denna organisation fick finansiering från Ryska federationen: om det skulle ske en storskalig sociopolitisk destabilisering i Tyskland skulle hela EU befinna sig i en systemkris. Ryssland provocerar hybrid aggression även med icke-militära medel, och detta är ett enormt hot mot väst.

Den 7 december planerade den politiska marginella gruppen Reichsbürger att genomföra en statskupp i Tyskland med maktövertagandet och fysisk eliminering av Olaf Scholz. I hela Tyskland skapade medlemmar av detta marginalparti 300 militanta grupper, som i händelse av en framgångsrik kupp skulle börja bedriva systematisk terror mot alla myndigheter i Tysklands förbundsstater. Den tyska polisen och säkerhetsstyrkorna genomförde storskaliga kontraterroriståtgärder nästan över hela Tyskland, hundratals personer som var inblandade i Reichsbürgers planer för att destabilisera den sociopolitiska situationen i Tyskland arresterades.

Ryssland är känt för att generöst finansiera randpartier och rörelser som de kan använda i samband med sina utrikespolitiska mål. Bland de 25 personer som var de ideologiska organisatörerna av kuppförsöket den 7 december fanns ryska medborgare, som fungerade som länken mellan Kreml och Reichsbürger. Tyskland är ett nyckelland och den första ekonomin i EU; dessutom är Scholz alltmer benägen att stödja Ukraina. Tyska vapen, i synnerhet luftvärnssystemet "Gepard", är mycket effektiva för att motverka ryska ballistiska missiler. Under dessa omständigheter planerar Ryssland alternativ för hybrid aggression mot EU, inklusive sociopolitisk destabilisering.

Ryssland måste förklaras som en terroriststat. Putins agerande har länge saknat sunt förnuft och de känner inga gränser. Han kommer inte att stoppa något för att destabilisera Europa, som han hatar. Omständigheterna kräver att Ryssland måste vara helt isolerat, få maximalt möjliga sanktioner och erkännas som en terroriststat av västländernas parlament.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend