Anslut dig till vårt nätverk!

Indien

Polemics in Pandemics: Big Pharma och propagandamaskineriet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Lancets senaste rapport, Indiens nödsituation COVID-19, som diskuterar den indiska regeringens Covid-19-ledning, är ännu ett försök från Big Pharma-lobbyn att undergräva ett utvecklingslands förmåga att utmana sitt monopol genom att rulla ut vacciner till kastpriser. Som ett förslag för att förbättra den nuvarande situationen i Indien föreslår det inte de utvecklade länderna att avskaffa den pågående krisen genom samarbeten eller hjälpuppdrag, något som omedelbart tillhandahölls av Indien även om det trotsade på varandra följande pandemivågor mitt i dess redan stressade hälsa. sektor. Insted, författaren driver för godkännande av fler vacciner, särskilt de utländska vaccinerna som hans första förslag att förbättra den nuvarande situationen.

Hittills har Indien endast inkluderat Rysslands Sputnik i sin vaccination. De andra utländska vaccinerna, som Pfizer eller Moderna, har inte beviljats ​​godkännande eftersom dessa vacciner kräver en speciell kallkedjeinfrastruktur för att upprätthålla extremt låga temperaturer (-70 ° C), och företagen har ännu inte lagt fram en konkret plan för samma. På grund av sin enorma demografi har globala läkemedelsjättar en tendens att betrakta Indien och det globala söderna i allmänhet som en potentiell marknad för sina vacciner. Under åren har Indien framstått som ett läkemedelsexportland inom den generiska läkemedelssektorn och väsentligen väckt sitt produktionskostnaderna nere, till stor oro för dessa monopolsökande företag. Indiska droger har varit enormt populära bland utvecklingsländerna på grund av dessa faktorer. 

För att bagatellisera indiska vacciner och därefter fylla det tillfälliga vakuumet på marknaden som skapats därav har upprepade rapporter och artiklar i internationella medier ifrågasatt vaccinationen och Indiens förmåga att massproducera vacciner för att tillgodose världen. Den här artikeln verkar vara ett försök på liknande linjer där författaren har använt statistik av bekvämlighet för att driva agendan till förmån för utländska vacciner som använder välrenommerade plattformar, vilket höljer de stora Pharmas dagordningar på ett akademiskt språk i sin strävan efter att legitimera sina dagordningar.

Annons

Bifogat ovan är tweet som går tillbaka till den 24 januari 2020 av professor Richard Horton, chefredaktör för tidningen The Lancet sedan 1995. En framstående akademiker / forskare som är så djupt engagerad i läkare har gjort ett sådant uttalande som kunde ha tillskrivits till WHO: s försening med att förklara det som en pandemi.

-Lancet-journal, som en plattform har vid flera tillfällen använts för politisk propaganda. Den 23 juli 2014 publicerade The Lancet Ett öppet brev för Gazas folk, anklagar Israel för ”krigsförbrytelser”. Denna oro i sig ligger inte i frågan, utan körsbäret av vissa politiska frågor, samtidigt som man blundar för olika andra avskyvärda brott eller statligt sponsrade kampanjer, stryker av politiseringen som har trängt in i tidskriften, i en utsträckning att den inte kan vara kallas som en opartisk forskningsplattform, med tanke på dess benägenhet att politisera sådana frågor. Hortons egna tweets och artiklar har i stor utsträckning erkänts som polemiskamed tanke på hans uttalanden om mer med politik snarare än medicinska frågor. En artikel i New Yorker anges ”På ett sätt som är ovanligt för redaktören för en vetenskaplig tidskrift har Horton hoppat in i pandemipolitiken”. Till och med forskningspublikationerna har uttryckt liknande frågor om Hortons beteende. Den hyperlänkade Artikeln, med titeln Trial av misstag, fortsättning: Mina frågor till Lancet-redaktör Richard Horton publicerad i Virology-bloggen väcker också en liknande punkt. På frågan om de etiska och metodologiska aspekterna av studien vägrade Horton att svara på författaren trots att han upprepade mail försökte förtydliga. ”Lancets beslut att avvisa brevet från Virology Blogg kommer bara att förvärra tidskriftens växande anseende på grund av frågan”, sägs i artikeln. De ovan nämnda bevisen utgör bara ett tips på isberget av frågor och anklagelser mot Horton ', med tanke på hans ställning och direkt påverkar prestige för hans prestigefyllda position i The Lancet, en position som han sitter vid rodret i nästan tre decennier nu. Utöver denna polemik måste den realiseras trots Indiens status som utvecklingsland och dess begränsade resursbas, nationen har kommit mycket långt för att förbereda sig för att slåss mot pandemin. Trots dessa utmaningar stod Indien fast vid sitt globala ansvar och exporterade nästan 66 miljoner vaccindoser. Vid en tidpunkt då bistånd, empati och partnerskap råkar vara Indiens främsta problem, bör globalt ansedda publikationer avstå från att leka med politiserade artiklar och kommersiella idéer, som är djupt demoraliserande för varje nation under sådana testtider

Annons

Indien

Varför ska EU lära sig av Delhi om sitt självständighet i Mellanöstern?

publicerade

on

Eftersom USA är baksätet när det gäller att sätta tonen för global utrikespolitik har den internationella arenan öppnat för möjligheten till starkare strategiska partnerskap. Tidigare denna månad kom den indiska regeringen och EU överens om att återuppta förhandlingarna om ett potentiellt frihandelsavtal mellan blocket och Delhi under "övergripande och ömsesidigt fördelaktiga villkor", enligt Anupryia Patel, Indiens förbundsminister för handel och industri, skriver ambassadör Anil Trigunayat (avbildad).

Ett framgångsrikt frihandelsavtal mellan EU och Indien kan signalera Bryssels vilja att anta en mer oberoende utrikespolitik utanför dess omedelbara inflytande. Faktum är att växande band mellan Delhi och Bryssel ses av vissa som ett effektivt sätt att kantlinje kinesiska regionala ambitioner i Indo-Stilla havet.

Eftersom EU ser ut att stärka sin utrikespolitik oberoende av sina omedelbara inflytande, särskilt i kölvattnet av den minskande amerikanska hegemonin, kommer det att börja söka en mer oberoende utrikespolitik i andra regioner, särskilt i Mellanöstern. Här ser jag likheter mellan ett mer oberoende EU i Mellanöstern med Indiens inställning till viken.

Annons

Indien har framgångsrikt undvikit de potentiella nackdelarna med ett amerikanskt vakuum i Mellanöstern genom att försöka etablera sina egna bilaterala förbindelser, samtidigt som de anpassar sig till krafter av tolerans och måttlighet i regionen.

När Mellanöstern övergår från öppen konflikt och börjar göra en bedömning av de olika klyftor och politiska allianser som länge har format regional dynamik, särskilt i kölvattnet av USA: s reträtt från Irak och Afghanistan, kommer EU utan tvekan att behöva cementera sina egna strategiska relationer och ambitioner, och för detta kan och bör deras traditionella allierade i viken vara en bra utgångspunkt för att främja stabilitet och säkerhet i regionen.

I början av denna månad visade Österrike sig ett exempel för Europas omfamning av en nolltolerans mot extremism genom att välkomna UAE: s kronprins, Sheikh Mohammed bin Zayed, i Wien för att stärka båda länders bilaterala förbindelser och engagemang för att stoppa radikal extremism. Sedan början av Modi-eran har Delhi och Abu Dhabi gått från att ha en transaktionell köpare-säljardynamik till ett strategiskt partnerskap som omfattar politik, ekonomi och frågor av ömsesidigt intresse. Båda länderna har sedan ökat sin bilaterala handel och har tecknat flera avtal som omfattar icke-traditionella områden som försvar, terrorismbekämpning, cybersäkerhet, rymd- och kärnkraft samt vård.

Annons

Senast återupplivar Indien och Gulf Cooperation Council (GCC) förhandlingarna om ett potentiellt frihandelsavtal, under impuls från Abu Dhabi att starta om samtal som har avstannat sedan 2008. Uppskattningar säger att mellan 2019-20, Indiens kolvätehandel med regionen var värd 62 miljarder dollar, en siffra som uppgår till cirka 36% av Indiens totala handel med kolväten.

När det gäller viken har Europa fortsatt att fokusera sitt förhållande på ekonomiska frågor. Regionen fortsätter att vara ett stort handelsblock med EU, med totalt 97.1 miljarder euro 50 miljarder euro i varuhandeln under 2020. Men viken kan erbjuda mer än handel för Europa genom att främja tolerans, innovation och måtta i regionen. Det senaste Wienbesöket är ett viktigt exempel på detta, men det finns få bevis för att det replikeras av andra EU -medlemsländer.

Gulfen övergripande har visat oss att den är villig att konvergera, alliera sig med och samarbeta med måttliga nationer. Det har försökt att diversifiera sin ekonomi genom socioekonomiska reformer och en långsiktig vision genom att ge en unik bild av sig själv som en öppen och högteknologisk modern nation genom sin tolerans-första strategi.

Inte konstigt att påve Franciskus besök, landets världstoleransmöten, liksom dess tilldelning av mark till Indien för att bygga ett hindutempel i Abu Dhabi, ses som sekulära insatser i den riktningen. Indien, en sekulär demokrati med den näst största muslimska befolkningen, uppskattar uppenbarligen denna utveckling som tenderar att öka social harmoni och ekonomisk utveckling.

Eftersom EU ser ut att kalibrera sin utrikespolitik i kölvattnet av en minskning av USA: s geopolitiska hegemoni, kommer det att bli allt viktigare att titta på framgångsrika exempel i andra regionala partnerskap. Ungefär som deras avsikt att motverka ett stigande Kina i Indo-Stilla havet genom att omfamna en måttlig allierad som Indien, kan EU lära av Delhis strategiska förhållande till viken, i hopp om att få värdefulla lärdomar i att främja måttfullhet, ekonomiska framsteg och tolerans i Mellanöstern.

Fortsätt läsa

coronavirus

Eftersom vaccinerna släpar efter, erbjuder behandlingar nyckeln till att stoppa Indiens dödsfall av covid

publicerade

on

En rapport från Washington-baserade Center for Global Development har avslöjade det, medan officiella siffror sätter Indiens Covid-19-dödsantal till drygt 420,000, den verkliga siffran kan vara upp till tio gånger större. Enligt Centret skulle det göra Indien till det land med det högsta antalet dödsfall i världen, långt ifrån överträffar USA och Brasilien, och skulle också göra pandemin "utan tvekan Indiens värsta mänskliga tragedi sedan partition och självständighet", skriver Colin Stevens.

Covid-19-dödsfall har sannolikt underskattats även i Europa, med Världshälsoorganisationen (WHO) rapportera dödsfall världen över är sannolikt ”två till tre” gånger högre än officiella siffror. Men i Indien, fyra av fem dödsfall undersöktes inte medicinskt redan före pandemin; nu, på grund av brist på sjukhussängar och syre, är ett okänt antal koronaviruspatienter döende otestad och oregistrerad hemma. Utbredd social stigma kring COVID-19 har förvärrat detta fenomen, där familjer ofta förklarar en annan dödsorsak.

Medan Indiens koronavirusinfektioner och dödsfall har minskat kraftigt från topp av den andra vågen i maj har landet fortfarande tappat över 16,000 människor till Covid sedan början av juli. Folkhälsoexperter varna Indien borde hålla fast vid en tredje förödande våg i oktober och lägga till brådskande jakt på verktyg för att hjälpa patienter som drabbas av allvarliga fall av Covid.

Annons

Indiens vaccindrift missar mål

Vacciner är det viktigaste förebyggande verktyget för att hålla allvarliga infektioner i schack och Indien har redan distribuerat några 430 miljoner doser- mer än någon annan nation efter Kina. Ändå bara 6.9% av den indiska befolkningen har hittills varit fullständigt vaccinerad av en befolkning på 1.4 miljarder medborgare. Sedan uppkomst av den mycket smittsamma Delta-varianten i oktober 2020 har Indiens immuniseringsdrift plågats av vaccinbrist, trasiga försörjningskedjor och vaccinvisshet.

Denna månad meddelade WHO att Indien kommer att få 7.5 miljoner doser av Moderna-vaccinet via COVAX-anläggningen, men Indiens inhemska vaccinutveckling fortsätter att slå snubblar. Bharat Biotech - som producerar landets enda godkända inhemska vaccin, Covaxin - den här veckan projicerade ytterligare förseningar, vilket gör det omöjligt för Indien att nå sitt mål för distribution 516 miljoner skott i slutet av juli.

Annons

Internationell oenighet om behandlingar

Med flockimmuniteten fortfarande långt utom räckhåll behöver Indiens medicinska tjänster fortfarande desperat effektiva behandlingslösningar för att hjälpa patienter på sjukhus. Lyckligtvis kan livräddande terapeutiska alternativ som nu testas i Europa snart erbjuda kraftfulla vapen mot de farligaste infektionerna.

Medan antalet tillgängliga Covid-behandlingar ökar i takt med att läkemedel slutför kliniska prövningar är globala folkhälsoorgan fortfarande uppdelade om vilka som är mest effektiva. Den enda behandlingen som får Europeiska unionens gröna ljus är Gileads remdesivir, men WHO avråder aktivt från just den antivirala behandlingen, rekommendera istället två 'interleukin-6-receptorblockerare' kända som tocilizumab och sarilumab. Tocilizumab har också varit visat sig vara effektiv genom den omfattande RECOVERY-prövningen i Storbritannien, vilket minskar tid på sjukhus och behovet av mekaniskt assisterad andning.

Trots att det är ett globalt nav för läkemedelstillverkning är Indien inte alltid lika snabbt att godkänna dem. Det amerikanska läkemedelsföretaget Merck ökat Indiens tillverkningskapacitet för det antivirala läkemedlet molnupiravir för att hjälpa till att bekämpa den andra vågen den senaste april, men lokala läkemedelsförsök kommer inte att avslutade fram till september tidigast. Under tiden har indiska myndigheter gjort det tilldelas akut godkännande till en annan behandling för Covid-19, 2-DG, trots brist på publicerade försöksdata för molekylen.

Nya behandlingar som Leukine på gång

Denna begränsade uppsättning existerande Covid-19-läkemedel kommer snart att förstärkas av andra lovande terapier. En sådan behandling, Partner Therapeutics sargramostim - kommersiellt känd som Leukine - genomgår för närvarande test i både Europa och USA i syfte att snabbt godkännas. I februari, försök ledde av universitetssjukhuset Ghent och sammanför fem belgiska sjukhus fann att Leukine "kan förbättra syresättningen avsevärt hos COVID-19-patienter med akut hypoxisk andningssvikt", vilket ökar syresättningen hos majoriteten av patienterna med minst en tredjedel från basnivåerna.

Efter att ha noterat Leukines potential, det amerikanska försvarsdepartementet signerad ett kontrakt på 35 miljoner dollar för att finansiera två kliniska fas 2-studier för att komplettera preliminära data. Den senaste juni, resultatet av den andra randomiserad Amerikanska prövningar av inhalerat leukin visade återigen positiva förbättringar i lungfunktionerna hos patienter med akut hypoxemi orsakad av svår Covid, vilket bekräftade de belgiska fynden att syrenivåer hos patienter som hade mottagna Leukin var högre än de som inte gjorde det.

Effektiva Covid-behandlingar skulle minska trycket på indiska vårdgivare inte bara genom att förbättra överlevnadschansen utan också genom att påskynda återvinning och frigöra sjukhussängar för andra patienter, inklusive de som har att göra med andra sjukdomar. Snabbare behandlingar skulle också minska farorna för patienter med smittsamma tillstånd som svart svamp, vilket redan har varit inblandad i dödsfallet för över 4,300 Covid-patienter på sjukhus i Indien. Ökad tydlighet och tillgänglighet kring behandlingar skulle också begränsa den oroande uppgången i indiska familjer som vänder sig till svarta marknaden att köpa medicinsk utrustning av okänd härkomst till enormt höga priser.

Behandlingar som förbättrar återhämtningsgraden och förhindrar dödliga fall av Covid kommer att förbli avgörande så länge som de flesta indianer förblir ovaccinerade. Förutsatt att nya läkemedel godkänns i rätt tid innebär förbättrad medicinsk förståelse av viruset att nya Covid-patienter borde ha en bättre prognos än någonsin.

Fortsätt läsa

EU

Europeiska unionen och Indien genomför gemensam sjöövning i Adenbukten

publicerade

on

Den 18-19 juni 2021 genomförde Europeiska unionen och Indien en gemensam sjöövning i Adenbukten. Övningen involverade indiska marinens fregatt TrikandEU NAVFOR Somalia - Operation Atalanta (länk är extern) tillgångar, inklusive den italienska fregatten Carabiniere (Atalantas flaggskepp) och den spanska fregatten Navarra, den franska fregatten Surcouf och den franska amfibiska angreppshelikopterbäraren Tonnerre. Övningen baserades på scenariot med en anti-piratoperation. Det inkluderade landningar av helikopter över däck, komplexa taktiska utvecklingar till havs, levande skjutning, en gemensam patrull på natten och en sjöparad i det fria havet utanför Somalias kust.

EU och Indien är engagerade i en fri, öppen, inkluderande och reglerbaserad ordning i Indo-Stillahavsregionen, underbyggd av respekt för territoriell integritet och suveränitet, demokrati, rättsstat, öppenhet, sjöfartsfrihet och överflygning, obegränsad laglig handel och fredlig lösning av tvister. De bekräftar åter internationell lagstiftning, inklusive FN: s havsrättskonvention (UNCLOS).

I januari 2021 inledde EU och Indien en dialog om sjösäkerhet och enades om att fördjupa sin dialog och sitt samarbete på detta område. Den indiska flottan har tillhandahållit eskort till chartrade fartyg från World Food Program, samordnat av EU NAVFOR Somalia - Operation Atalanta. Den indiska flottan har tidigare deltagit i Shared Awareness and Deconfliction (SHADE) konferensen, som var värd för Operation Atalanta, vars tillgångar genomfört flera gemensamma övningar med indiska fartyg tidigare.

Annons

EU och Indien avser att stärka sitt operativa samarbete till sjöss, inklusive gemensamma sjöfartsövningar och hamnanrop, och att skydda kommunikationssträckorna. De har också för avsikt att öka medvetenheten om maritima områden i Indo-Stillahavsområdet genom ömsesidig samordning och utbyte. EU och Indien bekräftar på nytt sitt intresse att stärka sitt samarbete inom området sjösäkerhet i Indo-Stillahavsområdet.

Mer

EU-strategi för samarbete i Indo-Stillahavsområdet
EU: s Indo-Stillahavsstrategi (faktablad)

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend