Anslut dig till vårt nätverk!

Interpol

Påstådd Azima-hacker greps i London

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nyheter kom i går om Amit Forlit, en påstådd hackare som eftersöks av USA på tre anklagelser, ett fall av konspiration för att begå dataintrång, ett fall av konspiration för att begå bedrägeri och ett fall av bedrägeri. Han greps i London på ett rött meddelande från Interpol när han försökte resa till Israel, och en utlämningsförhandling hölls vid Westminster Magistrates' Court torsdagen den 2 maj.

Brottsanklagelserna mot Forlit handlar om en "cyberspionagekampanj på uppdrag av ett oidentifierat amerikanskt PR-företag", och "USA:s anklagelser inkluderar att en icke namngiven Washington-baserad PR- och lobbyfirma betalade ett av Forlits företag 16 miljoner pund (20 miljoner USD)" att samla in underrättelser som rör den argentinska skuldkrisen'”, enligt Reuters rapportering av förhandlingen. Reuters uppgav att "domaren beslutade att försöket att utlämna Forlit av USA inte kunde fortsätta eftersom han inte framställdes i domstol inom den tidsram som krävs enligt brittisk utlämningslagstiftning". Dechert LLP representerade Elliot Management och affiliate NML Capital i samband med den argentinska skuldkrisen, vilket säkrade en uppgörelse i april 2016

Förutom brottsanklagelserna mot honom står Forlit också inför ett amerikanskt civilrättsligt anspråk från den amerikanske flygentreprenören Farhad Azima, påstådd att han var inblandad i en påstådd global hackningskonspiration, drar in den stora internationella advokatfirman Dechert LLP och deras vanärade före detta tjänstemannachef. brott Neil Gerrard. Forlit påstås ha varit inblandad i den mycket kontroversiella "menedskolan" i Moosegg Hotel, Schweiz, där den falska berättelsen om hur konspiratörerna kom att äga Azimas data avgjordes och en "skenrättegång" genomfördes för att säkerställa de inblandade var fullt förberedda.

I en Anspråk på Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). mot Forlit, Dechert LLP och andra påstådda konspiratörer, hävdar Azima att Forlit, "agerande i ledning av Gerrard och andra medlemmar av företaget", "orkestrerade hackning och stöld av privata e-postmeddelanden och sedan hjälpte företaget att dölja sådana uppförande genom att hindra amerikanska rättsliga förfaranden”. Forlit påstås också ha använt två av sina företag, Insight och SDC-Gadot, "för att ta emot och överföra pengar till och från USA för att betala för och främja företagets hackningsverksamhet och kampanj för att hindra rättvisa".

Forlit påstås ha varit central för hela företaget, inklusive både när det gäller att orkestrera hackningen och strategiseringen av hur man kan använda detta för att främja konspirationen: "Forlit deltog i möten i New York med RICO Conspirators där de diskuterade och planerade användningen av de hackade uppgifterna och spridningen av falska uttalanden i amerikanska och brittiska domstolar och till amerikanska brottsbekämpande myndigheter i tjänst för företagets mål att tillfoga Azima rykteskada och rättegångskostnader”.

"Forlit träffade Gerrard minst ett dussin gånger mellan 2015 och 2020, inklusive på Decherts kontor i New York". Utöver detta hävdar RICO-anspråket att Forlit träffade Gerrard och andra konspiratörer på Cypern för att upprätta en falsk omslagshistoria som ska distribueras i vittnesmål i domstol i USA och Storbritannien i oktober 2018 och november 2018, innan han följde upp detta i maj 2019 i ett möte på Decherts kontor i London. Forlit påstås också ha varit närvarande i december 2019 "mened skola" möte i Moosegg Hotel i Schweiz, där han påstås ha deltagit i en "skenrättegång" med några av dem som avger falskt vittnesmål i förfarandet i Storbritannien. Ett antal av dem som gav falskt vittnesmål, inklusive Stuart Page och Majdi Halabi, har sedan dess erkänt att deras vittnesmål var falskt.

Annons

En annan utredare i konspirationen, Stuart Page, "betalade Forlit cirka 250,000 2017 USD varje månad mellan oktober 2020 och maj XNUMX". Page har bekräftat "betalningar till Forlit och hans företag för hackning och utarbetande av hackningsrapporter och annat obstruktivt beteende, inklusive till exempel tillhandahållande av "säkerhet" för menedskolan på Moosegg Hotel".

Kravet gör gällande att Forlit har betalat knappt 100,000 2022 dollar till Aviram Azaris företag. Azari, en ökänd hackare, erkände sig XNUMX i New York skyldig till ett åtal som anklagade honom för "konspiration för att begå datorintrång, konspiration för att begå bedrägeri, trådbedrägeri och grov identitetsstöld baserat på anklagelser om att han framgångsrikt fick tillgång till privat e-post konton genom användning av nätfiske-e-post”. Forlit överförde också pengar till ett företag som ägs av Rafi Pridan, som "två gånger har åtalats i Israel i samband med olaglig avlyssning".

RICO-påståendet hävdar vidare att Gerrard "visste och hade för avsikt att Page skulle engagera hackare, såsom Forlit och de som anlitats av honom, för att utföra deras instruktioner eftersom Page hade försett dem i flera år med regelbundna hackningsrapporter som innehöll information som uppenbarligen erhållits genom hackning ”, och att den 19 juli 2022 medgav Dechert och Gerrard att ”Mr. Gerrard var medveten om i eller runt februari 2020 att Mr. Forlit utförde arbete åt Mr. Page och att, som ett resultat, Mr. Page hade "tillgång" till Mr. Forlits tjänster.”'

Forlit ska också ha varit inblandad i hackningen av Karam Al Sadeqs juridiska företrädare, som har hävdat att Gerrard och Dechert var inblandade i omfattande kränkningar av hans mänskliga rättigheter, inklusive tortyr. "I april eller maj 2020, som svar på tidigare instruktioner från Gerrard och Handjani, producerade Forlit en hackningsrapport om källan till rättegångsfinansieringen för Azima och Al Sadeq. Efter information och tro innehöll rapporten information som erhållits genom hackning”.

Azimas fall hölls, tills nyligen, även i de engelska domstolarna. Herr Azima inledde ett motkrav i Storbritannien mot Förenade Arabemiratens suveräna förmögenhetsfond Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA), den underliggande kunden till Dechert LLP och de andra påstådda konspiratörerna, att den hade hackat och spridit hans privata data. Azima förlorade den ursprungliga rättegången i maj 2020. Men efter att ytterligare bevis hittats som kopplade RAKIA till hackningen av hans data, och ett antal av de påstådda konspiratörerna senare gav bevis som undergrävde RAKIA:s argument i den inledande rättegången, beordrades det att det skulle vara en ny prövning av hans hackande motkrav.

I juni 2022, efter en fördömande dom mot Gerrards och Dechert LLP:s handlingar i ett separat fall, flydde RAKIA från jurisdiktionen och drog sig ur rättegången och lade skulden för intrånget vid foten av Gerrard och de som instruerades av honom, som beskrivs som "oärliga och skrupelfria tredje parts rådgivare". I november 2022 beviljade justitierådet Michael Green tillstånd för Azima att väcka ytterligare ett genkäromål mot RAKIA, och begärde ett beslut om att upphäva domarna och besluten som den erhållit från High Court och Court of Appeal, på grundval av att de hade upphandlats. genom bedrägeri.

I januari 2024 lämnade Dechert LLP ett erbjudande att lösa den brittiska delen av dess tvist med Azima, vilket han accepterade. Dechert kommer att betala Mr Azima en summa på upp till 15 miljoner dollar. Efter Decherts förlikning, en domstol Beställning gjordes den 25 mars 2024 upphävande alla domar mot den amerikanska flygentreprenören Farhad Azima, eftersom dessa "erhölls genom hackning och bedrägeri".

Beslutet om upphävande av de engelska domarna och besluten mot Azima finns här: https://web.tresorit.com/l/mwtIP#P6bIBzhE39G9wpM2bbFB5w

Herr Azimas RICO-anspråk ställs i distriktsdomstolen i New Yorks södra distrikt, mål 1:22-cv-08728-PGG. Målet är Farhad Azima, ALG Transportation, Inc., Main 3260 LLC, FFV W39 LLC, och FFV Development LLC v. Dechert LLP, David Neil Gerrard, David Graham Hughes, Nicholas Del Rosso, Vital Management Services, Inc., Amit Forlit , Insight Analysis and Research LLC, SDC -Gadot LLC, Amir Handjani, Andrew Frank och Karv Communications. Påståendet finns här: https://web.tresorit.com/l/AOv2k#lqTnFq-2cep46uVDkODUUw

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend