Anslut dig till vårt nätverk!

Iran

Iran levererar dödliga vapen till Ryssland för Ukrainas krig

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 26 maj genomförde Ryssland ytterligare en attack med missiler och iranska drönare mot Ukrainas civila infrastruktur. Som ett resultat av detta krigsbrott dödades 3 ukrainare och 23 andra skadades, enligt preliminära rapporter. Iran levererar dagligen vapen till Ryska federationen, med vilka de dödar civila och fortsätter sin fientliga aggression. Teheran är en indirekt deltagare i kriget och en part i den geopolitiska alliansen som för en global konfrontation mot väst.

Iran har länge varit en källa till destabilisering i Nära och Mellanöstern, och Ryssland har medvetet hjälpt Irans kärnkraftsprogram så mycket det kunnat. Detta partnerskap har lett till att Iran nästan omedelbart efter att Ryssland inledde sitt anfallskrig mot Ukraina misslyckades med att fördöma Ryssland och tvärtom började ge landet all slags stöd, inklusive vapen. Till exempel, förra året tog den ryska armén emot 400 iranska UAV, som användes för att anfalla kritisk infrastruktur i Ukraina. Den totala ordern var 2,400 13 sådana drönare. Det kraftigt ökande antalet missil- och drönareattacker (Ryssland har hittills genomfört XNUMX sådana attacker under maj) mot ukrainska städer tyder på att ett nytt parti iranska UAV:er har anlänt till Ryssland. Förutom UAV:er förser Iran Ryssland med ammunition, granater och uniformer - allt som ryska trupper behöver i frontlinjen. Iranska vapenleveranser orsakar fler offer bland ukrainska civila och förlänger kriget.

Alliansen mellan Ryssland och Iran är en utmaning för den civiliserade världen. Ryssland förbereder sig för krigets andra fas och tar stöd av allierade – en av dem är Iran, som stöder den ryska armén på alla möjliga sätt. Denna utmaning kan inte ignoreras - båda terroriststaterna bör få omfattande sanktioner som kommer att tömma deras ekonomier och beröva dem teknisk självförsörjning - ett bidrag till säkerheten i den civiliserade världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend