Anslut dig till vårt nätverk!

huawei

Mer än 100 jobb ska skapas av Huawei i Irland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Huawei meddelade idag (21 februari) att de skulle skapa ytterligare 110 nya jobb i Irland i slutet av 2022, vilket ger minst 310 det totala antalet nya jobb som det kommer att ha lagt till under en treårsperiod från 2019 till 2022 – mer än en fördubbling sin arbetsstyrka på den tiden. Huawei kommer att investera 80 miljoner euro i irländsk forskning och utveckling (FoU) under de kommande två åren för att stödja sin växande verksamhet på Irland.

Under de senaste 15 månaderna har Huawei skapat 200 jobb i Irland, samt investerat 60 miljoner euro i FoU. Under de kommande två åren kommer Huawei att investera ytterligare 80 miljoner euro i FoU i Irland, vilket fördubblar sitt engagemang från 2019.*

De nya jobben kommer att möta en fortsatt växande efterfrågan på Huaweis produkter och tjänster inom försäljning, FoU, IT-utveckling och i konsumentavdelningen. Företaget har ett starkt fokus på att hjälpa sina affärspartners att rulla ut 5G över hela Irland under de kommande åren. Jobben kommer huvudsakligen att vara baserade i dess huvudkontor i Dublin och över verksamheter i Cork och Athlone.

Investeringen stöds av den irländska regeringen genom IDA Ireland.

I en kommentar till tillkännagivandet sa Tánaiste och närings-, handels- och sysselsättningsminister Leo Varadkar: "Nyheten att Huawei kommer att skapa 110 nya jobb är mycket välkommen. Företaget skapar nya jobb i en tid då vi verkligen behöver dem med så många arbetslösa. Trots all nuvarande osäkerhet och alla utmaningar, fortsätter Irland att locka toppklassinvesteringar från globala teknikföretag. Dessa 110 jobb, som kommer utöver de 200 som skapats under de senaste 15 månaderna, kommer att åtföljas av en investering på 80 miljoner euro i irländsk forskning och utveckling. Jag önskar företaget lycka till med denna expansion.”

Huawei Irelands vd Tony Yangxu bekräftar de senaste rekryteringsplanerna: "Vi är glada över att se en sådan tillväxt i vår personalstyrka och verksamhet. Huawei har ett långsiktigt engagemang för Irland, där vi sedan 2004 har byggt ett team i världsklass som servar våra ständigt växande konsument- och företagskunder. Dagens tillkännagivande är ett bevis på styrkan hos dessa, såväl som den pågående framgången för vårt forsknings- och utvecklingsprogram, till vilket vi åtog sig 70 miljoner euro under 2019. Vår historia i Irland är en av ömsesidig framgång, eftersom vi hjälper till med den nationella digitala transformation och Irland fortsätter att växa sitt internationella rykte som en pro-business miljö med stor talang tillgänglig."

IDAs VD för Irland, Martin Shanahan, tillade: "Detta är en välkommen investering av Huawei som kommer att tillföra Irlands teknologi och FoU-ekosystem väsentligt. Företagets fortsatta engagemang för betydande investeringar i forskning och utveckling och att skapa jobb med högt värde visar Huaweis förtroende för Irland och den talangpool som finns här.”

Annons

Huawei har ett brett utbud av aktiviteter i Irland, där de servar alla de stora telekommunikationsleverantörerna med produkter och affärslösningar.

Huaweis FoU-verksamhet i Irland har ett nära samarbete med Science Foundation Ireland forskningscentra, inklusive Adapt, Connect och Lero, samtidigt som de har partnerskap med DCU, Trinity, UCD, UCC och UL. Dess FoU-insatser i Irland fokuserar på områdena video, cloud computing, artificiell intelligens (AI), site-reliability engineering och 5G-användningsfall för konsumenter.

2020 började Huawei Ireland stödja Ocean Research & Conservation Ireland genom sitt globala program för digital inkludering TECH4ALL. Huawei Ireland tillhandahåller ett forskningsanslag och tekniskt stöd till ORC Ireland eftersom det genomför den första realtidsstudien av effekten av havstrafik på valar i irländska vatten. Huawei Ireland lanserade också 'TECH4HER'-stipendieprogrammet i samarbete med Technological University Dublin (TU Dublin) och University College Dublin (UCD), som syftar till att stödja kvinnliga studenter som studerar STEM-ämnen.

Huawei Ireland tillkännagavs nyligen som en regional topparbetsgivare 2021 av Top Employers Institute. Varje år certifierar Top Employers Institute organisationer som är fokuserade på att sätta sina medarbetare först genom sin exceptionella HR-policy. Top Employers Institute-programmet certifierar organisationer baserat på deltagandet och resultaten av deras HR Best Practices Survey. Den här undersökningen täcker 6 HR-domäner bestående av 20 ämnen som People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Well-being and Diversity & Inclusion med mera.

Om Huawei Irland

Huawei är en ledande global leverantör av informations- och kommunikationsteknologi (IKT) infrastruktur och smarta enheter. Med integrerade lösningar inom fyra nyckeldomäner – telekomnätverk, IT, smarta enheter och molntjänster – har Huawei åtagit sig att föra digitalt till varje person, hem och organisation för en helt uppkopplad, intelligent värld. Huawei har över 194,000 170 anställda i XNUMX länder över hela världen.

Huawei har varit i Irland sedan 2004, med sin verksamhet som nu betjänar över 3 miljoner människor och stödjer över 860 direkta och indirekta jobb.

Huaweis affärsverksamhet i Irland fortsätter att frodas. Intelligent uppkoppling med fiber- och 5G-teknik har börjat och kommer att stärka marknaden för mobilnät och bredbandsnätverk med AI- och IOT-teknik. Huawei Ireland arbetar väldigt nära med lokala operatörer och partners och fokuserar på att fostra framtida talanger och högutbildade yrkesmän i dessa områden över hela landet.

Huawei samarbetar med ett antal irländska institutioner på tredje nivå, inklusive Trinity College Dublin, Dublin City University, University of Limerick, University College Dublin och University College Cork, och finansierar viktig irländsk forskning om video, artificiell intelligens och cloud computing. Företaget samarbetar också med viktiga Science Foundation Ireland-centra som Connect, Insight, Adapt och Lero.

Huawei Ireland stödjer Ocean Research & Conservation Ireland, en ideell organisation som är "för påverkan" baserad i Cork, för att genomföra Irlands första realtidsstudie för att bedöma effekten av havstrafik på valar i irländska vatten. Den nya studien kommer att se utplaceringen av akustisk övervakningsutrustning i Keltiska havet på platser där observationer av valar och annat vilda djur har registrerats. Utrustningen kommer att kunna lyssna efter valars rörelser, och med hjälp av maskininlärningsmodeller för att förbättra dataanalys, för första gången ge nästan realtidsdetektering.

2020 lanserade Huawei Ireland stipendieprogrammet 'TECH4HER' i samarbete med Technological University Dublin (TU Dublin) och University College Dublin (UCD), som syftar till att stödja kvinnliga studenter som studerar STEM-ämnen. Stipendierna finns på både grund- och forskarnivå. Förutom ekonomiskt stöd erbjuder TECH4HER även möjligheten att delta i ett mentorprogram med representanter från Huawei.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend