Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Recovery and Resilience Facility: Irland och Sverige lämnar in officiella planer för återhämtning och motståndskraft

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har fått en officiell återhämtnings- och motståndskraftsplan från Irland och Sverige. Dessa planer redogör för de reformer och offentliga investeringsprojekt som varje medlemsstat planerar att genomföra med stöd av Recovery and Resilience Facility (RRF). RRF är nyckelinstrumentet i hjärtat av NextGenerationEU, EU: s plan för att komma starkare ut ur COVID-19-pandemin. Det kommer att ge upp till 672.5 miljarder euro för att stödja investeringar och reformer (i 2018-priser). Detta delas upp i bidrag till ett värde av totalt 312.5 miljarder euro och 360 miljarder euro i lån.

RRF kommer att spela en avgörande roll för att hjälpa Europa att komma starkare ut ur krisen och säkra de gröna och digitala övergångarna. Presentationen av dessa planer följer en intensiv dialog mellan kommissionen och de nationella myndigheterna i dessa medlemsstater under det senaste antalet månader. Kommissionen kommer att bedöma planerna inom de närmaste två månaderna utifrån de elva kriterierna i förordningen och översätta deras innehåll till rättsligt bindande rättsakter. Kommissionen har nu fått 21 planer för återhämtning och motståndskraft från Belgien, Danmark, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Frankrike, Kroatien, Italien, Cypern, Lettland, Litauen, Luxemburg, Ungern, Österrike, Polen, Portugal, Slovenien, Slovakien, Finland och Sverige. Det kommer att fortsätta att samarbeta intensivt med de återstående medlemsstaterna för att hjälpa dem att uppnå planer av hög kvalitet.

A pressmeddelande och en Frågor och svar finns tillgängliga online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend