Anslut dig till vårt nätverk!

Irland

Avslöjat: Galway, Irland bland de 10 bästa städerna i Europa för att skaffa familj

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

A ny studie utförd av språkinlärningsappen Preply avslöjar de bästa europeiska städerna för barnuppfostran.

  • Staden Galway, Irland rankas bland Europas tio bästa städer för barnuppfostran
  • Galways höga poäng beror till stor del på dess "Leisure & Lifestyle"-utsikter och staden rankas också som Europas sjunde bästa för luftkvalitet.
  • Huvudstad på den portugisiska ön Madeira, Funchal, rankas som den bästa staden i Europa för att uppfostra en familj
  • Andra städer som utgör de tio bästa inkluderar Trieste (Italien), Lissabon (Portugal), Edinburgh (Storbritannien), Reykjavik (Island), Prag (Tjeckien) och Helsingfors (Finland).
  • Englands huvudstad London rankas som Europas sämsta stad för barnuppfostran

En studie gjord av språkinlärningsappen Preply avslöjar att inspirera föräldrar och blivande föräldrar som vill byta miljö och samtidigt överväga ett barns möjlighet att frodas. bästa europeiska städer för att bilda familj.

Genom att analysera över 130 europeiska städer och deras framtidsutsikter inom tre kategorier - "Utbildning", "Hälsa och säkerhet" och "Fritid och livsstil", inkluderar bidragande faktorer förhållandet mellan lärare och elever, pedagogiska attraktioner och rekreationsutrymmen (per capita), tillgänglighet till hälsovård, längd av mammaledighet, luftkvalitet med mera.

De bästa utmanarna

I topp är staden Funchal, finns på den portugisiska ön Madeira. Stadens prestation bland de tio bästa för alla tre kategorierna beror på att den har de lägsta brottsligheten av alla, låga luftföroreningsnivåer och billigare levnadskostnader. Portugals förhållande mellan elever och lärare faller också lite mindre än de tio bästa i Europa, på 11:e plats.

Att rikta uppmärksamheten mot hur irländska städer placerar sig, Galway hamnar bland de tio bästa städerna för barnuppfostran, medan Cork placerar sig bland de övergripande tjugofem bästa.

På en sjätte plats beror Galways höga poäng till stor del på dess framtidsutsikter i kategorin "Fritid och livsstil". Med ett bra urval av grönområden (parker) och ett ännu mer imponerande utbud av sportcenter (per capita) gör staden stora poäng. Hamnstaden rankas också som Europas sjunde bästa för luftkvalitet, samtidigt som den erbjuder gratis sjukvård och 156 dagars betald mammaledighet.

Annons

Ranking som 25:e bästa stad att uppfostra barn är Irlands näst största stad, Cork. Corks mest imponerande utmärkelse är för luftkvalitetsnivåer, eftersom den placerar sig på delad andraplats för den renaste luften bland alla 131 analyserade städer, endast slagen av Marseille, Frankrike och rankad tvåa med Aalborg, Danmark. Staden hamnar också bland de tio bästa när det gäller val av parker (per capita) och andel av dem som går efter obligatorisk utbildning.

De två andra irländska städerna som ingår i studien är Limerick och Dublin. De Staden Limerick rankas också respektabelt och placerar sig bland Europas 30 bästa, som erbjuder ett bra urval av museer och grönområden (per capita). Dublin drar det kortaste strået när det tar sig en halvvägsplacering på 66:e totalt. Landets huvudstad lider i jämförelse med andra europeiska städer men också i jämförelse med andra irländska städer, till stor del på grund av dess höga brottslighet, höga levnadskostnader och ett dåligt förhållande mellan boende och rekreationsutrymme.

Andra som utgör "Europas topp 10" inkluderar Trieste, Italien som ligger på andra plats totalt men också i kategorin "Utbildning" och kommer topp för "val av historiska landmärken". Medan den brittiska staden Edinburgh får toppbetyg (ranking 9) tack vare sina stora utbildningsmöjligheter.

Som det enda landet som hamnar bland de tio bästa TWICe, grattis är ordning för Portugal, eftersom staden Lissabon rankas som tredje bäst i Europa tack vare sitt goda betyg när det gäller luftkvalitet (5:a). Reykjavik (Island), Prag (Tjeckien), Helsingfors (Finland), Aarhus (Danmark) och Graz (Österrike), kompletterar Europas tio bästa städer för att uppfostra barn (se infografik för mer).

Placering sist totalt

Olyckligtvis innebär höga brottsligheter, höga föroreningsnivåer och en dålig fördelning av utbildningsattraktioner per 100,000 XNUMX invånare (per capita) att staden London, Storbritannien, placerar sig lägst i den totala rankingen, följt av andra brittiska stad, i jämförelse med andra städer. , Coventry och den polska staden Katowice.

Hur irländska städer rankades

Irlands rankingStadLandEuropeisk övergripande rankingUtbildningsrankingHälsa & Säkerhet rankingFritids- och livsstilsranking
1GalwayIrland6182312
2KorkIrland25383720
3LimerickIrland29216716
4DublinIrland66457169

Metodik

Poängsättning och rankning av 131 europeiska städer baserat på en kombination av faktorer som spänner över kategorierna utbildning, hälsa och säkerhet samt fritid och livsstil.

Källor inkluderar Numbeo (Crime Index), IQAIR (Air quality), Tripadvisor (antal landmärken, museer, sportcenter, parker), olika källor via Google (tillgänglighet för sjukvård, längd på pappaledighet) och Europeiska kommissionens Index (efter obligatorisk utbildning). taxor 2018, förhållandet mellan lärare och elever 2019 och utbildningsutgifter 2019). Data normaliserade för att ta hänsyn till befolkningsskillnader (per capita).

Om Preply

Preply är en global marknadsplats för språkinlärning som förbinder 140,000 XNUMX lärare med tiotusentals studenter från hela världen.

Preply, som grundades 2012 och stöds av några av världens ledande investerare, är på ett uppdrag att forma framtiden för effektivt lärande. Med tanke på att levande engagemang med en lärare fortfarande är det mest effektiva sättet att lära sig en ny färdighet, bygger Preply en personlig inlärningsplats som gör det möjligt för enskilda elever att nå sina mål på snabbast möjliga sätt.

Genom att undersöka profilerna för 1,000 XNUMX VD:ar från Forbes-listan över största globala företag, utvecklade Preply en rankning och indexpoäng över de bästa skolorna för yrket.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend