Anslut dig till vårt nätverk!

Irland

Irland att utnyttja överskott, skatter på leverantörer för eventuella framtida energiåtgärder - finansminister

DELA MED SIG:

publicerade

on

Irland kommer att utnyttja överskottsmedel som inte lagras i dess nationella reservfond om konsumenter och företag behöver ytterligare hjälp med sina energiräkningar efter mars nästa år, säger finansminister Paschal Donohoe (avbildad) sa i tisdags (27 september).

Donohoe sa att den första anlöpshamnen för att få överskottet är den han tror att vi har. Han blev tillfrågad av en reporter om han skulle utnyttja de nationella reservfonderna på 6 miljarder euro i första hand.

"Den andra hamn-of-call kommer att vara vårt deltagande i alla EU-omfattande energiskatteåtgärder som kan komma att införas. Om det inte är möjligt har regeringen i dag lovat att föra fram vår inhemska skattehöjningsåtgärd för energisektorn."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend