Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

Universitet i Nederländerna säger att de inte kommer att följa en begäran om information om Israel och judiska band

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Alla fjorton universiteten i Nederländerna sa att de inte kommer att följa en begäran från en pro-palestinsk organisation angående deras band med israeliska och judiska enheter, skriver Yossi Lempkowicz.

Enligt en "Freedom of Information Act", som var bindande offentliga eller statligt finansierade organisationer, hade Rights Forumn, vars kritiker säger att det är antisemitiskt, förra månaden begärt att universiteten skulle lista sin personals interaktioner med israeliska och judiska enheter som är involverade i religion, åminnelse eller kampen mot antisemitism, inklusive Anti-Defamation League Judiska centralstyrelsen i Nederländerna, International Holocaust Remembrance Alliance, B'nai B'rith och till och med kontoret för den nederländska regeringens egen nationella koordinator för bekämpning av antisemitism, som leds av Edo Verdonner, som är jude.

Rabbin Binyomin Jacobs, Nederländernas överrabbin, kallade Rättighetsforumets begäran "antisemitisk" och sa att den påminner om borgmästarna som överlämnade information om judar till tyska ockupanter under andra världskriget.

”Under alla mina många år i Holland kan jag sällan minnas en så giftig miljö för judar. Detta är en skrämmande underkastelse till grundinstinkterna hos en öppet fientlig grupp gentemot Israel, världens enda judiska stat, säger rabbinen Jacobs, som leder European Jewish Associations kommitté för bekämpning av antisemism.

Rättighetsforumet grundades av den tidigare nederländska premiärministern Dries van Agt, som anses vara en antisemit. Han har anklagat israeliska bosättare för att förgifta deras palestinska grannar och har jämfört Israel med Nazityskland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend