Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Minnesmärke för det israeliska terroroffret Esther Horgen hölls i Europaparlamentet

DELA MED SIG:

publicerade

on

En minneshändelse som markerar två år sedan mordet på terroroffret Esther Horgen (avbildad) hölls onsdagen (11 januari) i Europaparlamentet i Bryssel, skriver yossi Lempkowicz.

Konferensen, ett initiativ från Samarias regionråd och parlamentets europeiska konservativa och reformistiska grupp, inleddes med att ett minnesljus tändes till minne av Horgan.

Sexbarnsmamman mördades av Muhammad Mruh Kabha nära sitt hem i norra Samaria den 20 december 2020.

Medverkande i ceremonin var Esthers man, Binyamin, hennes döttrar Odalia och Abigail, Samariarådets chef Yossi Dagan, Israels ambassadör i Europeiska unionen Haim Regev och mer än 10 ledamöter av Europaparlamentet.

Horgan var EU-medborgare.

Dagan krävde ett omedelbart stopp för EU:s ekonomiska stöd till den palestinska myndigheten: "Dina pengar, skattepengar från hundratals miljoner EU-medborgare, används för att uppmuntra mord på judar i staten Israel", sade han.

"Den palestinska myndigheten överför en halv miljard sikel per år till terrorister i israeliska fängelser. Ju fler de dödade, desto högre belöning. Den avskyvärda terroristen Muhammad Kabha, som mördade Esther Horgan, får av dig, den europeiska skattebetalaren, 12,000 3,490 shekel [cirka XNUMX XNUMX dollar] per månad, sex gånger genomsnittslönen i den palestinska myndigheten. Så jag frågar dig. Lönar det sig inte att döda judar? Titta in i ögonen på dessa föräldralösa barn. Och lova att du kommer att göra allt för att stoppa galenskapen”, fortsatte han.

Annons

Horgens dotter Abigail sa till parlamentarikerna, "Jag ber er, snälla hjälp mig att inte låta dödandets cykel fortsätta att växa."

Bert-Jan Ruissen, som representerar Nederländerna i Europaparlamentet, sa: "När vi sitter här bredvid Esthers familj är jag chockad över att höra att hennes mördare kommer att få 4,000,000 1.16 XNUMX siklar [XNUMX miljoner dollar] från den palestinska myndigheten under sin livstid för begår det fruktansvärda brottet."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend