Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

EU:s Borrell kritiserar Israels minister Smotrich för hans kommentarer om det palestinska folket

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU:s utrikeschef Josep Borrell kritiserade Israels finansminister Bezalel Smotrich (avbildad) för hans kommentarer att "det finns inget sådant som det palestinska folket", skriver yossi Lempkowicz.

Smotrich gjorde kommentaren på söndagen (19 mars) när han talade vid en privat minnesstund i Paris för högeraktivisten och styrelseledamot Jacques Kupfer.

Han förklarade att det palestinska folket var "en uppfinning" från förra seklet och att människor som han själv och hans farföräldrar var de "riktiga palestinierna".

”Efter 2,000 XNUMX år av exil återvänder Israels folk hem, och det finns araber runt omkring som inte gillar det. Så vad gör de? De uppfinner ett fiktivt folk och hävdar fiktiva rättigheter i landet Israel bara för att bekämpa den sionistiska rörelsen”, sa han.

Han fortsatte: "Denna sanning bör höras här i Elysée-palatset. Denna sanning bör också höras av det judiska folket i staten Israel som är lite förvirrade. Denna sanning bör höras i Vita huset i Washington. Hela världen behöver höra denna sanning eftersom den is sanningen – och sanningen kommer att vinna.”

Tillfrågad om en reaktion på Smotrichs kommentarer under en pressträff efter måndagens möte med EU:s utrikesministrar, kallade Borrell dem "farliga", "oacceptabelt", "oansvariga" och "kontraproduktiva, espoecazilly i den situation som redan är väldigt spänd". "Kan du föreställa dig om en palestinsk ledare skulle säga att den israeliska staten inte existerar", sa Borrell. "Vad skulle reaktionen ha varit?" han frågade.

Den höga representanten för utrikesfrågor sa att Smotrichs kommentarer "återigen går i motsatt riktning och inte kan tolereras".

Annons

"Jag uppmanar den israeliska regeringen att avfärda dessa kommentarer och att börja arbeta med alla parter för att lindra spänningarna", tillade han. "Det är inte första gången som jag måste uttrycka vår oro angående våldet i spiral på fältet, och noterar att EU "ständigt har förespråkat medel för nedtrappning, inte inflammatoriska".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend