Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

I en historisk omröstning förbjuder Italien pälsuppfödning och lägger ner alla minkfarmer inom sex månader

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den italienska senatens budgetutskott röstade idag för att godkänna en modifierad version av en Ändring till budgetlagen som kommer att innebära att landets 10 återstående minkpälsfarmer stängs inom sex månader och ett permanent förbud mot pälsuppfödning i hela Italien. 

Omröstningen följer diskussioner med djurskyddsorganisationen Humane Society International/Europe som presenterade praktiska, strategiska lösningar för att stänga och omvandla pälsfarmer till alternativa, humana och hållbara företag i sin senaste rapport Minkavel i Italien: Kartläggning och framtidsperspektiv. Även om beslutet kräver slutgiltigt godkännande av parlamentet, förväntas detta gå igenom vid årets slut, vilket gör Italien till det 16:e landet i Europa som förbjuder pälsuppfödning. Många italienska designers har redan blivit pälsfria, inklusive Valentino, Armani, GUCCI, Prada och Versace.

HSI/Europes förslag till omvandling av pälsfarmer, som syftade till att få ett slut på pälsuppfödning på grund av djurplågeri och folkhälsorisker från zoonotiska sjukdomar, godkändes av den italienska parlamentsledamoten Hon. Michela Vittoria Brambilla, som lanserade den politiska åtgärden för att genomföra omvandlingsstrategin med befintliga offentliga medel, och senator Loredana De Petris som formellt lade fram ändringen.

Martina Pluda, chef för Humane Society International i Italien, sa: "Detta är en historisk seger för djurskyddet i Italien, och HSI/Europe är oerhört stolta över att vår strategi för konvertering av pälsfarmer har spelat en central roll i att avveckla denna grymma och farliga industri. i vårt land. Det finns mycket tydliga ekonomiska, miljömässiga, folkhälsomässiga och naturligtvis djurskyddsskäl att stänga och förbjuda pälsfarmer. Dagens omröstning erkänner att att tillåta massuppfödning av vilda djur för oseriöst pälsmode utgör en risk för både djur och människor det kan inte motiveras av de begränsade ekonomiska fördelar det erbjuder för en liten minoritet av människor som är involverade i denna grymma industri. Med så många designers, återförsäljare och konsumenter som blir pälsfria, erbjuder konvertering av pälsfarmer människor en hållbar framtid än pälsen handel kan helt enkelt inte ge."

Den godkända ändringen inkluderar:

• Ett omedelbart förbud mot uppfödning av pälsdjur inklusive mink, räv, mårdhund och chinchillo, och stängning av alla aktiva pälsfarmer i Italien senast den 30 juni 2022;

• Ersättning till jordbrukare, täckt av en fond från jordbruksministeriet på totalt 3 miljoner euro 2022,

Annons

Hon. Michela Vittoria Brambilla, ordförande för den parlamentariska intergruppen för djurens rättigheter och för den italienska förbundet för försvar av djur och miljö kommenterade omröstningen: "I trettio år av djurrättsstrid är detta den bästa segern. Slutligen, en parlamentarisk röstsanktioner slutet på outsägligt lidande som tillfogas djur endast i vinstens och fåfängas namn. Italien är det tjugonde europeiska landet som inför ett förbud eller stränga restriktioner för pälsuppfödning: bättre sent än aldrig. Nu väntar vi på det slutliga godkännandet av budgetlagen, men den politiska viljan har uttryckts tydligt. En dröm går i uppfyllelse som djurskyddsföreningar har odlat i årtionden i vårt land. Jag vill tacka alla kollegor i Intergruppen, i synnerhet vice ordförande De Petris, som presenterade ändringsförslaget och rapporterade det till utskottet, de parlamentariker som delade detta val och det italienska kontoret för Humane Society International som har främjat den ekonomiska studien w slangresultaten utgjorde "grunden" för att formulera förslaget. Det är en stor bedrift, som äntligen alla som älskar och respekterar djur gläds åt!"

Från och med december 2021 har utbrott av covid-19 bekräftats på 465 minkfarmer i 12 länder, inklusive Italien (tio i Europa plus USA och Kanada). I februari 2021, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet hade rapporterat att alla minkfarmer borde anses löpa risk för covid-19-utbrott. I januari 2021 erkände en riskbedömning gemensamt publicerad av Världshälsoorganisationen, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation och Världsorganisationen för djurhälsa Europa som en högriskregion i förhållande till införandet och spridningen av SARS-CoV- 2 inom pälsfarmer, förutom spridning från pälsfarmer till människor, och överföring av SARS-CoV-2 från pälsfarmer till mottagliga vilda djurpopulationer. Mer specifikt bedömde den riskfaktorerna och sannolikheten för introduktion och spridning av SARS-CoV-2 inom pälsfarmer i Italien som "sannolikt".

Foton och video av minkpälsfarmer (i Finland) kan vara ner här

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend