Anslut dig till vårt nätverk!

Italien

Räddningsorganisationer säger att nya italienska regler kommer att orsaka migrantdöd

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den italienska regeringen har nyligen genomfört en hård anti-invandringspolitik. Sjöräddningsorganisationer fördömde åtgärderna och sa att de kommer att leda till fler dödsfall i Medelhavet.

Du har nu möjlighet dekret genomfördes förra veckan. Där står det att välgörenhetsfartyg måste begära hamntillstånd och segla till den "utan dröjsmål" efter en räddning. Istället för att stanna till sjöss och leta efter andra migrantbåtar, som nu är fallet.

Om de bryter mot reglerna kan fartygskaptener få böter på upp till €50,000 52,760 ($XNUMX XNUMX) eller till och med få sina båtar beslagtagna.

En grupp av 17 icke-statliga organisationer släppte ett gemensamt uttalande för att uttrycka sin "allvarliga oro" över lagen som utarbetats av premiärminister Giorgia Malonis konservativa koalition. Koalitionen vann makten förra året och lovade att minska migrantströmmarna till Italien.

De hävdade att Italien försökte minska den tid som välgörenhetsfartyg kan stanna på sök och räddning (SAR). Detta syftar på en ny praxis där båtar instruerades att transportera migranter från havet till avlägsna hamnar.

Enligt uttalandet: "NGOs är redan utträngda på grund av bristen på en statlig SAR-operation. Den minskade närvaron av räddningsfartyg kommer undantagslöst att resultera i att fler människor tragiskt dör till sjöss."

Läkare utan gränser och Sea-Eye var bland undertecknarna.

Annons

Enligt uppgifter från inrikesministeriet anlände cirka 105,140 2022 migranter till Italien 67,477. Detta är i jämförelse med 34,154 2020 och 1,400 2022 XNUMX. Enligt FN dog nästan XNUMX XNUMX migranter när de korsade centrala Medelhavet XNUMX.

Enligt NGO-utlåtandet ombads Italien att upphäva dekretet och att samarbeta med resten av Europeiska unionen för att stödja räddningsoperationer och förhindra migranters död.

Meloni försvarade de nya reglerna och anklagade välgörenhetsorganisationerna för att spela människohandlare i händerna. De hävdar att de fungerar som en taxitjänst för människor som inte har visum för att komma in i Europa.

"Om du hittar en båt som är i fara måste du rädda dem." I en video som lades ut på Instagram sa hon att du inte tillåter dem att stanna ombord och sedan fortsätta att göra flera räddningar tills de är fulla.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend