Anslut dig till vårt nätverk!

Covid-19

Avancerat skydd mot biologiska ämnen: den italienska framgången för ARES BBM - Bio Barrier Mask

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Det italienska företaget ARES har tagit fram en unik filtrerande halvansiktsmask som skyddar mot biologiska agens. För närvarande är det enda företaget på marknaden

Under den senaste coronavirus-pandemin diskuterades innebörden av masker som personlig skyddsutrustning omfattande i offentliga och politiska debatter. Att filtrera en halvansiktsmask är avgörande både för individuellt skydd (arbetare och befolkning) och för att kontrollera överföringen av patogener mellan individer. Den italienska regeringen erkände den kritiska rollen för dessa enheter och åtog sig, genom en resolution godkänd av senaten, att säkerställa tillgången till avancerade filtrerande halvansiktsmasker i högriskmiljöer, inklusive sjukhusavdelningar och enheter för infektionssjukdomar.

Efter covid-19-pandemin projekterade, designade, producerade och marknadsförde ett italienskt företag eftertänksamt en mer avancerad filtrerande halvansiktsmask med högre prestanda som ger specifikt skydd mot smittämnen. Därmed föddes ARES BBM. A III-kategori personlig skyddsutrustning (PPE) enligt förordning (EU) 2016/425 och certifierad för biologiska agens. Denna produkt erbjuder skydd mot ett brett utbud av biologiska ämnen, aerosoler och luftburna partiklar, vilket gör den oumbärlig i miljöer med höga biologiska risker. Den är särskilt lämplig för situationer där människor exponeras eller potentiellt exponeras för smittämnen och hanterar ämnen och blandningar som klassificeras som farliga, inklusive cancerframkallande eller mutagena ämnen av kategori A och 1B.

Denna enhet är unik, eftersom den är den enda andningsmasken (PPE) i kategori III som är certifierad för skydd mot biologiska agens, och överträffar prestandan hos traditionella FFP3-masker (dammfiltrerande ansiktsmasker). ARES BBM-respiratorn innehar både certifieringar enligt standarden EN149:2009+A1:2009 och certifiering för skydd mot biologiska agens, och den uppfyller även den tekniska standarden EN14683 (medicinska masker, medicintekniska produkter). Varje producerad batch genomgår rigorösa kvalitetskontrolltester och verifiering av filtreringseffektivitet genom nebulisering av ett virus (Bacteriophage MS2) och simulering av mänsklig andning.

Förutom sin höga prestanda är ARES BBM-masken designad för att erbjuda komfort och säkerhet. Dess lägre andningsmotstånd minskar användarens trötthet även under långvarig användning, och dess utmärkta passform mot ansiktet säkerställer ett effektivt skydd även under intensiva rörelser. Resåren balanserar trycket för att säkerställa maximal komfort utan att kompromissa med säkerheten.

Användningen av sådana avancerade apparater är avgörande idag och för att förbereda sig på ett adekvat sätt för framtida hälsokriser. Att anta ARES BBM visar ett åtagande att proaktivt ta itu med framtida hälsoutmaningar, och betonar vikten av avancerade skyddsanordningar som en del av en övergripande inneslutningsstrategi. I samband med en eventuell ny pandemi kan användningen av enheter som ARES BBM vara avgörande för att mildra spridningen av nya infektionssjukdomar, och därigenom skydda folkhälsan och säkerheten för frontpersonal. Endast genom att förebyggande anta ny teknik, som den här, kan vi bättre och mer medvetet möta dagens och morgondagens hälsoutmaningar och lära oss av det förflutnas tragiska erfarenheter som varningar för framtiden.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend