Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

#Kazakstans fredsbevarande uppdrag till #Libanon är ytterligare ett bidrag till fred

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 31 oktober anlände ett kazakiskt fredsbevarande kompani på 120 personer till FN:s interimstyrka i Libanon (UNIFIL) för utplacering som en del av styrkorna från den gemensamma kazakisk-indiska bataljonen IndKazBat. Denna bataljon är utplacerad i den östra delen av området som faller under ansvaret för den östliga multinationella landfredsbevarande brigaden, belägen längs Libanons gräns mot Israel och Syrien, skriver Kairat Abdrakhmanov.

Därmed har ytterligare ett utrikespolitiskt beslut av president Nursultan Nazarbayev genomförts och det åtagande som Kazakstan tog under den framgångsrika valkampanjen till FN:s säkerhetsråd har uppfyllts.

Jag skulle vilja notera att detta är en mycket viktig händelse i vårt lands historia, eftersom den kazakiska militära kontingenten för första gången deltar i ett fredsbevarande FN-uppdrag. Vid detta tillfälle noterade generalsekreteraren för organisationen António Guterres att bidraget till FN:s fredsbevarande operationer "är en konkret demonstration av global solidaritet och ansvar" och skickade sina lyckönskningar till kontingenten av fredsbevarande styrkor från Kazakstan.

Innan de kazakiska fredsbevarande styrkorna satte sin fot på libanesisk mark föregicks detta av många års hårt arbete från alla grenar av regeringen och många kazakiska institutioner. Den här gången använde Kazakstan erfarenheterna från försvarsministeriet, som skickade våra fredsbevarande styrkor till Irak 2003-2008 som en del av stabiliseringsstyrkan i enlighet med FN:s säkerhetsråds resolution. Kazakiska officerare fortsätter att framgångsrikt tjäna som observatörer, inklusive i befälspositioner, inom FN:s uppdrag för folkomröstningen i Västsahara.

Under de senaste åren har ledningen för landets försvarsminister hållit en rad samtal med relevanta avdelningar och tjänster inom FN:s sekretariat för fredsskapande och fredsbyggande. Utbildningscentra för kazakiska fredsbevarande styrkor genomgick en rigorös kontroll och visade en hög nivå av beredskap och efterlevnad av internationella standarder.

Mycket arbete har gjorts tillsammans med Indien som vår strategiska partner. Samarbetet med Indien inom FN:s interimsstyrka i Libanon bygger på Republiken Kazakstans lag om ratificeringen av samförståndsavtalet mellan Kazakstans regering och Indiens regering med avseende på den gemensamma utplaceringen av kazakiska fredsbevarande styrkor i Indiska UNIFIL-skvadronen, undertecknad av president Nazarbayev i slutet av oktober.

Jag är övertygad om att inblandningen av kazakisk militär personal i FN:s fredsbevarande operationer syftar till att ytterligare stärka Kazakstans ställning som en av de aktiva och välrenommerade deltagarna i att stärka freden och den globala säkerheten, samt att ytterligare förbättra professionalismen hos Kazakstans militärer och officerare. förstärkning av landets försvarskapacitet. Enkelt uttryckt kommer våra militärer att få ovärderlig erfarenhet genom att arbeta "på fältet" och interagera med utländska partners.

Annons

Författaren är Kazakstans utrikesminister.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend