Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Kazakstans åtagande för en koldioxidsnål framtid rankades som 33: e av Green Future Index

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kazakstan har rankats som 33: e av 76 i Green Future Index som utvärderar ländernas engagemang för en koldioxidsnål framtid, rapporterade Massachusetts Institute of Technology (MIT) Technology Review, indexförfattaren, den 1 juli, skriver Aizada Arystanbek.

Green Future Index gör jämförelser mellan länder och genererar poäng för följande fem pelare, inklusive koldioxidutsläpp, energiövergång, grönt samhälle, ren innovation och klimatpolitik. Kazakstan fick 4.9 poäng med ren innovation och klimatpolitik som landets starkaste drag. 

Kazakstan genererar för närvarande tre procent av sin el från förnybara källor. Det nuvarande målet för den kazakiska regeringen är att öka bidraget från förnybara energikällor med 15% till landets elbalans 2030 och med 50% 2025. 

Från och med 2020 finns 101 kraftverk för förnybar energi i Kazakstan. Av 101 anläggningar är 22 vindkraftsparker, 37 - solkraftverk, 37 - vattenkraftverk och fem är bioelektriska kraftverk, rapporterar det kazakiska energiministeriet.

Kazakstan planerar också att nå koldioxidneutralitet fram till 2060 som en del av landets förstärkta nationella klimatplan, tack vare det åtagande som Kasakhiska presidenten Kassym-Jomart Tokayev tillkännagav vid toppmötet om klimatambitioner i December förra året.

Green Future Index undersöker i vilken grad ländernas ekonomier svänger mot hållbar grön förändring. Island, Danmark, Norge, Frankrike och Irland rankades som de fem bästa, medan Qatar, Paraguay, Iran, Ryssland och Algeriet rankades som de fem nedre. 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend