Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstans befolkning kommer att nå nästan 21 miljoner människor år 2030

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Befolkningen i Kazakstan kan komma att nå nästan 21 miljoner människor år 2030, enligt centret för utveckling av mänskliga resursers demografiska prognos, rapporterade presstjänsten från det kazakiska ministeriet för arbete och socialt skydd den 1 augusti, Samhället.

"Om dödligheten och fertiliteten förblir på nivån 2021, och extern och interregional migration - till ett genomsnittligt värde för 2017 - 2021, kommer befolkningen i Kazakstan att nå 20.958 miljoner människor år 2030 och 27.192 miljoner människor år 2050," sa Dmitriy. Shumekov, chef för centrumets avdelning för prognos.

Analysen, som är baserad på indikatorerna för fertilitet, dödlighet och migration, ger både ett positivt (21.5 miljoner) och ett negativt scenario (20.8 miljoner) till 2030.

Det förväntas att år 2050 kommer befolkningen att variera från 23.5 till 27.7 miljoner människor.

Enligt centret kommer befolkningen år 2030 att öka mest i Nur-Sultan – med 420,000 33 människor (med 1.7 procent) till 414,000 miljoner människor, i Almaty – med 20 2.466 (med 369,000 procent) till 32 miljoner människor, i Shymkent – ​​med 1.5 XNUMX människor (med XNUMX procent), upp till XNUMX miljoner människor.

När det gäller den regionala nivån kommer samma indikator i Turkistan-regionen att växa med 207,000 XNUMX personer, vilket kommer att ha den högsta andelen bland regionerna.

"Det är viktigt att notera att vår prognos och den nya demografiska prognosen från FN:s ekonomi- och socialdepartementet (DESA) liknar varandra", konstaterade Shumekov.

Annons

Centerns experter har också utvecklat en specifik mekanism, som möjliggör modellering av befolkningen bortom grundläggande indikatorer, till exempel ökningar av födelsetal eller minskning av dödligheten med en viss procent.

Som rapporterats av ministeriet, enligt FN-data, kommer Indien nästa år att överträffa Kina när det gäller befolkning och år 2030 kommer den indiska befolkningen att nå 1.515 miljarder människor, och det kommer att finnas 100 miljoner människor fler än i Kina.

År 2050 kommer Nigeria (377 miljoner människor) att bli det tredje folkrikaste landet i världen, USA kommer att gå ner till fjärde plats – 375 miljoner människor, Pakistan kommer att bli det femte folkrikaste landet – 368 miljoner människor, och Indonesien kommer att vara den sjätte – 317 miljoner människor.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend