Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Påven: Kazakstan är ett exempel på civilisation och mod

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

På morgonen den 21 september talade påven Franciskus om resultatet av sitt apostoliska besök i republiken Kazakstan.

"Förra veckan, från tisdag till torsdag, besökte jag Kazakstan, ett enormt land i Centralasien, med anledning av den 7:e kongressen för ledare för världsreligioner och traditionella religioner. Jag uttrycker än en gång min tacksamhet till republikens president och andra myndigheter från Kazakstan för det hjärtliga välkomnandet till mig och för den generösa flit i dess organisation. Jag tackar också innerligt biskoparna och all personal för det stora arbete som utförts och särskilt för glädjen att det gav mig möjligheten att träffa dem och se dem alla tillsammans.

Som jag redan har sagt var den främsta anledningen till resan deltagandet i Congress of Leaders of World and Traditional Religions. Detta initiativ har genomförts i tjugo år av myndigheterna i landet, som framstår inför världen som en plats för möten och dialog, i det här fallet på religiös nivå, och därmed som en protagonist i att främja fred och mänskligt broderskap. Det var den sjunde kongressen i rad. Landet med 30 år av självständighet har redan hållit sju sådana kongresser, vart tredje år. Det satte med andra ord religionerna i centrum för ansträngningarna att skapa en värld där de lyssnar på och respekterar varandra i mångfald. Detta är inte relativism, utan förmågan att lyssna och respektera. Detta är den kazakiska regeringens förtjänst, som, efter att ha befriats från den ateistiska regimens ok, nu erbjuder vägen till en civilisation som förenar politik och religion, utan att blanda eller skilja dem åt, och otvetydigt fördömer fundamentalism och extremism. Detta är enhetens balanserade position.

Förutom kongressen gav denna resa mig möjligheten att bekanta mig med myndigheterna i Kazakstan och kyrkan som lever på denna jord.

Vi firade nattvarden i Nur-Sultan, på området för utställningskomplexet EXPO-2017, omgivet av banbrytande arkitektur. Det var det heliga korsets högtid, och det får oss att tänka: i en värld där framsteg och regression är sammanflätade, förblir Kristi kors alltid frälsningens ankare: ett tecken på hopp som inte sviker, eftersom det bygger på Guds kärlek, barmhärtig och trofast. Vi tackar honom för denna resa och ber att den ska bära riklig frukt för Kazakstans framtid och för kyrkans liv, en pilgrim på denna jord. Tack"

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend